Ferencvaros Teknik Direktörü Robbie Keane, UEFA Avrupa Ligi 5. hafta maçında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Maçın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan Keane, takımının performansını değerlendirdi ve maçla ilgili duygularını paylaştı.

"Beraberlik Hiçbir Zaman Amacım Olmaz"

Keane, Fenerbahçe'nin güçlü taraftar desteği ve atmosferi karşısında, bir maçta asla beraberlik için mücadele etmeyeceğini vurguladı. "Hiçbir zaman bir maça beraberlik için çıkmam," diyen İrlandalı teknik adam, "Bu bana çok ters. Her zaman kazanmaya odaklanırım. Bu maçta da ilk yarıda 2-3 pozisyonumuz vardı. Ancak Fenerbahçe taraftarının önünde, bu sahada kazanmak gerçekten çok zor. Ama oyuncularımın gösterdiği performanstan memnunum. Takımım çok güzel bir iş çıkardı," şeklinde konuştu.

Portekiz - Galler maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Portekiz - Galler maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
İçeriği Görüntüle

Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki atmosferinin zorlayıcı olduğunu kabul eden Keane, buna rağmen oyuncularının sahada gösterdiği mücadeleye övgüde bulundu. Ferencvaros'un bu zorlu deplasmandan bir puanla ayrılması, Keane'in takımı için önemli bir sonuç olarak değerlendirildi.

"Fenerbahçe’de Hoca Olmak İster Misiniz?"

Keane'e, basın toplantısında Fenerbahçe’de teknik direktörlük yapma olasılığı soruldu. Keane, bu soruya teşekkür ederek şu şekilde yanıt verdi: "Bu soru için teşekkür ederim. Burada oynamak inanılmaz güzeldi, ancak şu anda iki takım arasındaki bütçe farkı çok büyük. Oyuncularıma da bunu söyledim. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüp, çok güçlü bir kadroya sahip. Ben baskıyı seviyorum, işimi seviyorum ve burada çok memnunum. Buradaki atmosfer ürkütücü gelmiş olabilir, ancak Fenerbahçe taraftarları o kadar kibar davrandılar ki bazıları bana fotoğraf çekilmek için bile yaklaştı. Taraftarlar gerçekten çok iyiydi. Ben şu anda Ferencvaros’ta olduğum yerden çok memnunum."

Keane’in açıklamaları, Fenerbahçe taraftarları arasında, İrlandalı teknik direktörün ilerleyen dönemlerde Türk futbolunda daha büyük bir rol üstlenebileceği yönünde spekülasyonlara neden olabilir. Ancak Keane, şimdilik Ferencvaros’taki görevinden oldukça memnun olduğunu belirtti.

"Taktik Olarak Maç Çok İyi Geçti"

Keane, maçın taktiksel yönünü de değerlendirdi. Fenerbahçe'nin güçlü baskısı altında, Ferencvaros'un sakin kalmayı başardığını ve taktiksel olarak iyi bir oyun sergilediklerini ifade etti. "Bazı maçlarda, bazı oyuncuların sakin kalması gerekir. Bugün de öyleydi. Takımım bu anlamda çok iyi bir performans sergiledi. Özellikle Nabi'nin oyunu beni çok memnun etti. Onun gibi sakin ve soğukkanlı oyunculara bu tür maçlarda çok ihtiyaç duyarsınız," dedi.

Keane’in verdiği bu taktiksel açıklama, Ferencvaros’un Fenerbahçe gibi bir takım karşısında nasıl daha kontrollü bir oyun sergileyebileceğini ve oyuncularının zihinsel olgunluklarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Keane, Fenerbahçe taraftarının yaratığı atmosferin bazen ürkütücü olabileceğini, ancak yine de çok kibar olduklarını söyledi. Kadıköy’deki atmosferin büyüleyici olduğunu belirten Keane, "Buradaki atmosfer gerçekten etkileyiciydi, ama taraftarlar o kadar kibar davrandılar ki, çok fazla olumsuz bir deneyim yaşamadım. Bazı taraftarlar fotoğraf çektirmek istedi. Bu tür anlar, futbolun en güzel yanları," dedi.

Kaynak: AA