FIVB Milletler Ligi ilk etap maçlarına Antalya’da start verildi. Bu önemli organizasyona Filenin Sultanları 3-2’lik Japonya yenilgisi ile başlarken, Hollanda’yı 3-1’lik skorla geçti.

Mehmet Kısmet

Dünya’nın kadın voleybolunda bir numarası Türkiye, tırnakları ile kazıya kazıya, rakipleri karşısında aldığı galibiyet ve şampiyonluklarla elde ettiği bu başarı tarihin en tepesinde şu anda. 

VNL’de üç etaplık süreçte çok sayıda rakiplerle mücadele edecek Milliler, yaklaşık bu bir aylık dönemde. Şampiyonanın ilk etabı Japonya mağlubiyeti ile başlasa da Hollanda galibiyeti moralleri yerine getirdi. Oldum olası bu Japonya hep ters geldi Millilere bu zamana kadar.

Zorluklar sonuçta elde edilen başarının birer mihenk taşı olduğuna göre, Japonya yenilgisi yol kazası, nazar boncuğu gibi değerlendirilmeli, başlangıç aşamasında.

 Bir de geçmiş iyi analiz edilmeli ki; geleceğe yönelik yol haritası doğru tespit edilebilsin. Japonya yenilgisi dışında Türkiye, Avrupa voleybolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 3 takımla temsil edilse de finali göremedi. 

İnci taneleri gibi şampiyonluklara son üç yıldır imza atan Türk temsilcileri bu kez yarı yolda kaldı. Bütün bunlar değerlendirilip, önce kulüpler bazında finali görememenin, ardından da son Japonya yenilgisi, gelecekteki başarı öncesinde engel oluşturmaması adına sonuçları ince eleyip sık dokunmalı. 

Millilerin önünde daha birçok şampiyona var, tıpkı; bugün VNL olduğu gibi… Antalya etabı başladığına göre geride de bir mağlubiyet ve bir galibiyet kaldığında kazanımlar adına darısı bugün İtalya, yarın da Fransa maçlarına… 

Milletler Ligi’nde Milliler; Antalya’dan sonra 16 takım arasında ilk 8’in belirleneceği ABD ve Çin etaplarının da tamamlanmasıyla yine yeniden bir şampiyonluk getirmesi adına hedef Olimpiyatlar olmalı ki, apolet korunabilsin…