A Milli Futbol Takımı Almanya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için geri sayımda… Geçmişte deneyim ve tecrübe bakımından en azından bir görmüş geçirmişliği ve üçüncülüğü var Millilerin.

Mehmet Kısmet
O günden bugünü daha doğrusu oynandığı günden bugünü kadar Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan kimler geldi kimler geçti. Ne ülke takımları verdikleri mücadelelerle hanelerine kupalar getirdi.
Şu ana kadar düzenlenen 16 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda birin üzerinde şampiyonlukları bulunan en fazla ülke takımı 3 kupa ile ev sahibi Almanya ile birlikte İspanya… Bu her iki takımı ikişer şampiyonlukları ile Fransa ve İtalya takip ederken, futbolun beşiği olarak bilinen İngiltere’nin bir siftahı yok.
Milliler böylesine önemli 17’nci Avrupa Futbol Şampiyonası’na altıncı kez katılacak. Bu organizasyonda daha önce düzenlenen  2008’de Türkiye’nin bir üçüncülüğü var şu ana kadar… 
Asıl olan öncelikle Finallerde mücadele etme başarısını cebine koyan Milliler şimdi tekrar bir derece peşinde… Evdeki hesap ile sahaya yansıtılabilecek kazanç ne derece örtüşür orası turnuva sonucunda belli olur. Ama bir gerçek var, kaotik bir ortamın geride bırakıldığı Süper Lig’in ardından moralman oyuncuların hazır hale getirilmesi de teknik direktör Vincenzo Montella’ya düşmekte.
Şimdilik oynanan hazırlık maçları ile Milliler her ne kadar kaotik ortamdan uzaklaştırılmaya çalışılsa da işin gerçeği turnuvada ortaya çıkacak. 
A Milli Futbol Takımı F gurubunda ilk maçını bu turnuvaya ilk kez katılan Gürcistan ile 18 Haziran’da oynayacak. İlk katılan takımın motivasyonu ile Millilerin motivasyonun hangi seviyede olduğunun bir göstergesi olacak bu karşılaşma aynı zamanda…
Daha sonra sırasıyla Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak olan Milliler ilk iki arasında yer bularak kendisini son 16 tura taşımaya çalışacak. Sonrasına gelince yaşayıp göreceğiz bakalım derece yapıp yapmayacağı Millilerin…