Sabah saatlerinde Ankara sokaklarını sağanak yağış bastı. Vatandaşlar şemsiyelerini açarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Trafikte ise sürücüler dikkatli olmak zorunda kaldı.

Yağmur nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Yaya ve araç trafiği zaman zaman yavaşladı. Vatandaşlar yağmurla mücadele ederken dikkatli adımlar attı.

Araç sürücüleri kayganlaşan yollarda ilerlemekte zorlandı. Özellikle şehir merkezinde trafik yoğunluğu gözlemlendi. Meteoroloji yetkilileri, yağışın öğle saatlerine kadar devam edebileceğini belirtti.

Park ve bahçelerde yürüyüş yapan vatandaşlar aniden bastıran yağmura yakalandı. Bir kısmı koşarak sığınacak yer aradı. Doğa, kısa süreli de olsa yağışla canlandı.

Sağanak, Ankara’nın yanı sıra İç Anadolu’nun kuzeydoğusundaki bazı illerde de etkili oldu. Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat’ta yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yetkililer, sel ve su baskını uyarısı yaptı.

Kahramanmaraş ve Adana’nın kuzey çevrelerinde de yer yer kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, sel ve taşkın riskine karşı vatandaşları uyardı. Bölgede tarım alanları ve yolların da etkilenebileceği bildirildi.

Niğde ve Kayseri’nin güney kesimlerinde de yağışın etkili olması bekleniyor. Sürücüler ve yayalar dikkatli olmaları konusunda bilgilendirildi. Bazı bölgelerde kısa süreli su taşkınları görülebilir.

Sabahın erken saatlerinde başlayan sağanak, şehirde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İnsanlar toplu taşıma araçlarına yöneldi, yollarda yoğunluk oluştu. Yetkililer, özellikle su birikintisi oluşan bölgelerden geçilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Meteoroloji, yağışların gün boyu zaman zaman kuvvetli şekilde devam edebileceğini açıkladı. İç Anadolu ve çevre illerde tedbir alınması önerildi. Vatandaşlar, ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olmalı.

Editör Hakkında