Galatasaray Olağanüstü Genel Kurulu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryumu'nda gerçekleştirildi. Galatasaray Olağanüstü Genel Kurulu kapsamında Dursun Özbek yönetiminin üyelerden yetki talep ettiği 11 gündem maddesinin tamamı yapılan oylamalar sonucunda kabul edildi. Alınan kararlarla birlikte kulübün tesisleşme, gayrimenkul ve finansal yapılanma projelerinde yönetime kapsamlı yetki verilmiş oldu.

GALATASARAY OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU'NDA 11 PROJEYE ONAY
Genel kurulda kabul edilen projeler arasında Mecidiyeköy'deki Leo Residence projesi, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde yapılması planlanan akademi ve kadın futbol kamp binası, Aslantepe Vadisi Projesi ile Yeni Florya Metin Oktay Spor Tesisi öne çıktı.
Bunun yanı sıra Hasnun Galip Binası, Riva ve Büyükçekmece'de bulunan kulüp arazilerine yönelik projeler de üyelerin onayını aldı. Böylece yönetim, söz konusu yatırımların hayata geçirilmesi için gerekli yetkiyi resmen elde etti.

BASKETBOL AŞ VE HALKA ARZ İÇİN DE YETKİ VERİLDİ
Toplantıda yalnızca tesis ve gayrimenkul projeleri değil, kulübün finansal yapısını ilgilendiren önemli kararlar da gündeme geldi.
Genel kurul üyeleri, Galatasaray Basketbol AŞ'nin kurulması için yönetime yetki verdi. Ayrıca Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik AŞ'nin halka arz sürecinin başlatılabilmesi adına da yönetimin talebi kabul edildi.
Bu kararlarla birlikte kulübün hem sportif organizasyon yapısında hem de mali kaynaklarının çeşitlendirilmesine yönelik önemli adımlar atılmasının önü açıldı.

DURSUN ÖZBEK: "TÜRKİYE'NİN BAYERN MÜNİH'İ"
Genel kurulda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün son yıllarda yakaladığı gelişime dikkat çekti.
Özbek, Galatasaray'ın uluslararası ölçekte örnek gösterilen bir yapıya ulaştığını belirterek, "Herkes 'Galatasaray, Türkiye'nin Bayern Münih'i oldu.' diyor. Bu hepimizin, ortak gücümüzün eseri." ifadelerini kullandı.
Başkan Özbek, özellikle Aslantepe Vadisi Projesi'ne ayrı bir önem verdiklerini belirterek bu yatırımı "Galatasaray'ın yüzyılının projesi" olarak nitelendirdi.

ASLANTEPE VADİSİ PROJESİ ÖNE ÇIKTI
Genel kurulda en fazla dikkat çeken yatırımlardan biri Aslantepe Vadisi Projesi oldu.
Kulüp yönetimi, projeyle birlikte Galatasaray'ın gelir kaynaklarını artırmayı ve uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefliyor. Bunun yanında Kemerburgaz ve Florya'da planlanan tesis yatırımlarıyla altyapı, akademi ve kadın futbolunun gelişimine yönelik çalışmaların hız kazanması bekleniyor.
Riva ve Büyükçekmece'deki arazilere ilişkin projelerin de kulübün ekonomik yapısına katkı sağlaması hedefleniyor.

GALATASARAY OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU SONRASINDA ÖZBEK AYAKTA ALKIŞLANDI
Galatasaray Olağanüstü Genel Kurulunda yönetimin talep ettiği 11 gündem maddesinin eksiksiz şekilde kabul edilmesinin ardından salonda dikkat çeken anlar yaşandı.
Oylamaların tamamlanmasının ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, genel kurul üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. Kabul edilen kararlarla birlikte yönetim, kulübün geleceğine yönelik yatırım, tesisleşme ve finansal projeleri hayata geçirmek için geniş kapsamlı yetki almış oldu.




