Süper Lig'in 7. haftasında 11 Ekim Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak olan Arca Çorum FK, hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdürüyor. Kırmızı-siyahlı ekibin yeni teknik direktörü Burak Yılmaz, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak hedeflerini, kadro planlamasını ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) soruşturmasına ilişkin düşüncelerini paylaştı.

"İyi bir takımdan ziyade iyi oyuncularımız var"
Çorum FK projesinin kendisi için uzun vadeli bir meydan okuma olduğunu belirten Burak Yılmaz, önceki teknik direktör Uğur Tütüneker'e teşekkür ederek şu değerlendirmelerde bulundu:
"İyi bir takımdan ziyade iyi oyuncularımız var ama daha tam takım olamadığımızı düşünüyorum. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Önceki teknik direktörümüz Uğur kardeşimize çok teşekkür ediyoruz, değerli bir ekip bıraktı bizlere. Biz de kendi tarzımızca, kendi oyun felsefemizi yansıtıp hep beraber iyi yerlere gelmek istiyoruz. Başkanımız Savaş Balçık ile hedeflerimizin örtüştüğünü gördüm."
Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü mesajı: "İyiyse oynar, kötüyse bekler"
Takımda yer alan milli futbolcular Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü ile geçmişte ay-yıldızlı formayı birlikte terlettiklerini hatırlatan genç teknik adam, forma adaletinden taviz vermeyeceğinin altını çizdi:
"Ben bir hocayım. Sahada babamı tanımam. İyiyse oynayacaklar, kötüyse bekleyecekler. Onlara ilk geldiğimde söylediğim şey buydu. Onlar da beni çok iyi tanıdıkları için herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Çok değerli iki oyuncu ama diğer oyuncularım da çok değerli. Türk'ü, yabancısı, genciyle hep beraber bir aile olursak başarı gelecektir."
MHK soruşturması açıklaması: "Devlet girdi bu işin içine, yorum yapmanın anlamı yok"
Hakem atamaları ve devam eden soruşturma sürecine ilişkin soruları da yanıtlayan Yılmaz, konunun yargı ve devlet boyutuna taşındığına dikkat çekti:
"Bir insan bir şeyi her gün konuşursa o konuştuğunun bir değeri kalmaz. Ben bir kere konuştum, bir daha da bu konuyla alakalı konuşmak istemiyorum. Burada yorum yapmanın bir anlamı yok çünkü devlet girdi bu işin içine. Yorumlar bize de zarar verir, sizlere de zarar verir. Artık bırakacağız akışına; çünkü artık olması gereken şey oluyor diye düşünüyorum."
Eski takımı Gaziantep FK'ye karşı ilk sınav
Çorum FK'nin başındaki ilk resmi karşılaşmasında, daha önce teknik direktörlüğünü yaptığı Gaziantep FK ile kozlarını paylaşacak olan Yılmaz, duygusal ama profesyonel bir maça çıkacağını belirtti:
"Ekmeğini yedik, çok değerli günler geçirdik, beraber savaştık. Orada çok değerli bir aile olduk. Çok sevdiğim insanlar var ama ben bugün buradayım. Bugün şu anki yeni ailem burası. Tabii ki sarılacağız, eski günleri yad edeceğiz ama galip gelmek için her şeyi yapacağız."
Gökhan Sazdağı Antalya'da çok verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Gaziantep FK uzun süredir beraber oynayan, sistemi olan bir takım. Analizlerimizi yaptık, önlemlerimizi aldık. Sahaya yüzde 100 kazanmak için çıkacağız" dedi.
Alexandros Kyziridis bu sezon attığı 3 golle dikkat çeken kanat oyuncusu, takıma katkı vermekten ve Çorum'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, taraftarın beklentilerini karşılamak için mücadele edeceğini söyledi.
Arca Çorum FK, cuma günü gerçekleştireceği son antrenmanın ardından Gaziantep deplasmanına hareket edecek.





