Haber Merkezi - Son dakika gelişmesi! Tamc30 gündür Gazze'yi bombalayan İsrail, şehirde ölüm sessizliği yarattı. Saldırılarda can kaybı 9 bin 770'e ulaşırken, 1 milyon 600 binden fazla Filistinli de yerinden oldu. İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları da şiddetlendi. Ayrıca gölgede iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen çöktüğü açıklandı. Haberi ise, Filistinli telekominikasyon şirketi duyurdu. 

thumbs_b_c_d892aeb28fd7b48fe495afc7e6855ad8

İsrail ordusu, son 24 saat içinde üçüncü mülteci kampını hedef aldı. Megazi ve Cebaliye kamplarının ardından Bureyc kampına da hava saldırısı düzenledi. Birleşmiş Milletler verilerine göre, kamp yaklaşık 46 bin kişiye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in saldırısında ölenler oldu.

thumbs_b_c_9adddf9420b11c1ffac15be9f78d00ba

Tutuklulara 19 Mayıs'ta açık görüş izni verilecek Tutuklulara 19 Mayıs'ta açık görüş izni verilecek

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise savaş başladığından bu yana İsrail'e üçüncü ziyaretini yaptı. Blinken,ayrıca Ramallah'ta Filistin lideri Mahmud Abbas'la da görüştü. Abbas, Blinken'a acil ateşkes ve Gazze Şeridi'ne insani yardıma izin verilmesi çağrısı yaptı. Blinken da Filistinlilerin zorla yerinden edilmemesi gerektiğini söyledi. Başbakan Binyamin Netanyahu ise kararlı. Netanyahu, Filistinli grupların elinde olan esirler serbest bırakılmadıkça ateşkes olmayacağını, bunu da "hem düşmanlarına hem de dostlarına" söylediklerini belirtti.

Editör: Deniz Ali Tatar