İstanbul'da tramvayın altında kalan kişi hayatını kaybetti İstanbul'da tramvayın altında kalan kişi hayatını kaybetti

Whatsapp Görsel 2024 05 30 Saat 16.48.40 2011C856CEMRE POLAT/ANKARA- Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Batı Balkanlar ve Türkiye’de Haberciliğin Niteliğinin ve Bağımsız Gazeteciliğin Güçlendirilmesi Projesi 2" kapsamında düzenlenen Araştırmacı Gazetecilik Eğitim Kampı, Gazeteciler Cemiyeti’nin Gölbaşı’nda bulunan Bizim Çatı Tesisleri’nde 5’inci gününü tamamlayarak sona erdi.
Genç gazetecilerin mesleki kapasitelerini ve becerilerini geliştirmek, kaliteli haber içeriği üretiminde yetkinlik kazandırmak ve farklı paydaşlar arasında iş birliğini artırmak amacıyla düzenlenen projenin katılımcıları, kamp süresince Türkiye'deki önde gelen araştırmacı gazetecilerle tanışarak sahada karşılaşabilecekleri pratik zorluklar ve fırsatlar hakkında bilgi edindiler.
Genç gazeteciler, eğitimlerini tamamlamalarının ardından sertifikalarını meslek büyüklerinden teslim aldılar. Sertifika törenine Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcıları Yusuf Kanlı ile Ayhan Aydemir, Mali Sekreter Ali Topçu ve TGS Başkanı Gökhan Durmuş katıldı.
KANLI: MESLEK YOLCULUĞUNUZDA BAŞARILAR DİLİYOR, GÜZEL HABERLERİNİZİ OKUMAYI UMUYORUZ
Törendeki konuşmasında genç meslektaşlarına önemli mesajlar veren Yusuf Kanlı, gazeteciliğin toplumun bilgiye ulaşmasında oynadığı kritik role vurgu yaptı. Kanlı, “Bu meslek bireysel olarak yürütülemez. Tek başınıza olsanız bile iş birliği yapmalısınız. Öncelikle kendimize, kaynağa, topluma ve haberin kendisine dürüst olmalıyız. Umarım güzel haberlerinizi okuruz” sözlerini aktardı. 
Whatsapp Görsel 2024 05 30 Saat 16.48.57 4270Ada4DURMUŞ: TOPLUM YARARINA ÇALIŞIRSANIZ ADINIZ HER ZAMAN ÖVGÜYLE ANILIR
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise zorlu koşullara rağmen basın özgürlüğünü savunmanın, mesleğin temel taşlarından biri olduğunu ifade etti. Çalışma hayatına dair önemli tavsiyeler veren Durmuş, “Hepiniz yolun başındasınız. Gazetecilik uzun bir yol, emekli olunan bir iş değil. Yıllar deneyiminizi artırdıkça daha çok keyif alacağınız bir iş. Gazetecilik maalesef son yıllarda ‘birilerinin adamı’ olmaya dönüştü, oysaki sadece topluma karşı sorumluluğumuz var. 
Basın, en temelinde kamunun öncelendiği bir meslek grubu. İşinizi layıkıyla yapmaya çalışırsanız adınız her zaman övgüyle anılır. Haberleriniz her zaman toplumun yararına olsun. Başarılarıyla bir yerlere gelenler hiçbir zaman koltuklarını kaybetmezler” dedi.Whatsapp Görsel 2024 05 30 Saat 16.48.41 Bf149291

Editör: Ramazan Atabey