Hacettepe Üniversitesi bünyesinde kurulan Çocuk Üniversitesi, ilk yaz dönemi programıyla 10-21 Ağustos tarihlerinde Beytepe Kampüsü'nde çocukları bilim, sanat ve keşif dünyasıyla buluşturuyor.

8 AR-GE laboratuvarında 70'ten fazla etkinlik

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'ın öncülüğünde hayata geçirilen ve koordinatörlüğünü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin'in üstlendiği Hacettepe Çocuk Üniversitesi, ilk kez bu yaz öğrenci kabul ediyor.

İki hafta sürecek olan yaz programı kapsamında 8-13 yaş aralığındaki çocuklar; Beytepe Kampüsü'ndeki 8 AR-GE laboratuvarında ve 12 farklı branşta yürütülecek 70'in üzerindeki etkinliğe katılacak. Katılımcılar robotik, yapay zekâ, tarih, coğrafya, biyoloji, fizik, matematik, müzik ve resim gibi geniş bir alanda bilim insanlarıyla bir araya gelerek deney yapma, tasarlama ve üretim süreçlerini bizzat deneyimleme şansı bulacak.

Hacettepe Çocuk Üniversitesi kapılarını ilk kez açıyor

Prof. Dr. Erçetin: "Çocukların merakı beslemek bize düşüyor"

Programın detaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin, eğitim modeliyle yalnızca bilgi aktarımını değil; merak, özgüven, problem çözme ve yaratıcılık gibi yaşam becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Tüm etkinliklerin çocuğun üstün yararı gözetilerek güvenli ve denetimli ortamlarda yürütüldüğünü belirten Erçetin, şöyle konuştu:

Ankara Alacaatlı’da kedi kısırlaştırma ve yaşam merkezi açıldı
Ankara Alacaatlı’da kedi kısırlaştırma ve yaşam merkezi açıldı
İçeriği Görüntüle

"Program merak, güven, kapsayıcılık, yaratıcılık, bilimsel düşünce, doğa sevgisi, iş birliği ve saygı değerleri üzerine kuruluyor. Her çocuğun içinde ışıl ışıl bir merak ve eşsiz bir potansiyel vardır. Bize düşen, o merakı beslemektir. Bir çocuğun merakı, tıpkı bir kelebeğin kanat çırpışı gibi büyük dönüşümleri başlatabilir. Tüm çocuklarımızı ve ailelerini bu keşif yolculuğuna gönülden davet ediyoruz."

Kaynak: AA