Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen İhtisas Akademisi Programı kapsamında Aksaray University öğrencileriyle bir araya geldi.
Teknoloji dünyasındaki dönüşüm, yapay zekâ yarışındaki küresel rekabet ve Türkiye’nin bu süreçteki konumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akar, özellikle gençlerin teknoloji merkezlerini yakından görmesi gerektiğini söyledi.
“İşi gücü, okulu bırakıp Çin’e gidin”
Yapay zekânın savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda belirleyici hale geldiğini vurgulayan Akar, öğrencilere çağrıda bulundu.
Akar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Milli savunmadaki en önemli konulardan bir tanesi de bu teknolojik gelişmeleri yakından takip etmektir. Teknolojinin başında ise yapay zekâ gelmekte. Doğal zekayı bıraktık, şimdi yapay zekâ ile uğraşıyoruz. Yapay zeka ile ilgili çok ciddi gelişmeler var, aldı başını gidiyor. Konuyla ilgili yapılması gereken ne varsa bunları yapacağız. Yarından itibaren işi gücü, okulu bırakıp annenize babanıza söyleyin ya da söylemeyin, Çin'e gidin. Çin teknolojide çok ilerledi. Orada 3-5 sene kalın."
“Teknoloji devrimini kaçırmamamız gerek”
Teknoloji konusunda Hong Kong ve Pekin'in bir üs haline geldiğini söyleyen Akar, Japonya'nın ikinci ve ABD'nin ünlü Silikon Vadisi'nin de üçüncü sıraya gerilediğini ifade ederek, "Çin'e gitmeniz için birçok sebep var" dedi.
Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın yapay zekâya ilişkin sözlerini de hatırlatan Akar, “Bizde kalp var, onlarda çip var. Kalp, çipi yener” dedi.





