İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Şüpheliler, işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilerek savcılık sorgusuna çıkarıldı.
Ne olmuştu?
Başsavcılık, İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın Maltepe'de kaçırıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatmış, mağdurun bulunması ve şüphelilerin yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine talimat vermişti.
Yürütülen çalışmalar sonucunda Karaal, Tuzla'da bir inşaat alanında bulunmuş, sağlık durumunun iyi olduğu açıklanmıştı.
Soruşturmanın ilk aşamasında olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 12 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturmanın devamında Kocaeli'nde ormanlık alandaki bir villaya düzenlenen operasyonda 5 şüpheli daha yakalandı. Yapılan incelemelerde bu kişilerden 4'ünün olay günü kaçırma organizasyonunda yer aldığı belirlendi.
Gözaltı sayısı 10'a ulaşmıştı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında 5 şüphelinin daha yakalanmasıyla son operasyonda gözaltına alınan kişi sayısı 10'a ulaştı.





