Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Duran, sivilleri ve sağlık altyapısını hedef alan saldırıların ateşkes ve kalıcı barış yönündeki diplomatik girişimleri bilinçli şekilde sekteye uğrattığını ifade etti.
"Barış umutlarını hedef alıyor"
Duran, Gazze'de ateşkes ve kalıcı barış için yürütülen diplomatik girişimlerin umut verdiği bir dönemde gerçekleşen saldırıların barış çabalarını sabote ettiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:
"Gazze'de ateşkes ve kalıcı barışa yönelik diplomatik girişimlerin umut verdiği bir dönemde, İsrail'in sivilleri ve sağlık altyapısını hedef alan son saldırıları, barışa yönelik her türlü çabayı bilinçli şekilde sabote etmektedir."
"Uluslararası toplum daha etkili tavır almalı"
Kadınların, çocukların ve sivillerin yaşam hakkını hedef alan saldırıların çatışmayı sona erdirmek yerine krizi derinleştirdiğini savunan Duran, uluslararası topluma çağrıda bulundu.
Duran, bölgesel istikrarı tehdit eden politikaların durdurulması için uluslararası toplumun daha etkili ve ilkeli bir tavır sergilemesi gerektiğini vurguladı.
"Türkiye barış çabalarını desteklemeyi sürdürecek"
Açıklamasında Türkiye'nin Filistin konusundaki tutumuna da değinen Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin uluslararası hukukun, insan onurunun ve Filistin halkının meşru haklarının yanında olmaya devam edeceğini belirtti.
Duran, Türkiye'nin adil ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik tüm diplomatik girişimleri desteklemeyi sürdüreceğini ifade etti.
Duran'ın açıklamasının tamamı şöyle:
"Gazze’de ateşkes ve kalıcı barışa yönelik diplomatik girişimlerin umut verdiği bir dönemde, İsrail’in sivilleri ve sağlık altyapısını hedef alan son saldırıları, barışa yönelik her türlü çabayı bilinçli şekilde sabote etmektedir. Kadınların, çocukların ve masum sivillerin yaşam hakkını hiçe sayan bu saldırılar; Netanyahu hükümetinin çatışmayı sona erdirmekten değil, krizi derinleştirmekten yana olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.
Bölgesel istikrarı tehdit eden bu saldırgan politikaların durdurulması için uluslararası toplumun daha etkili ve ilkeli bir tavır ortaya koyması kaçınılmazdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye olarak, uluslararası hukukun, insan onurunun ve Filistin halkının meşru haklarının yanında durmaya; adil ve kalıcı bir barışın tesisi için yürütülen tüm çabalara destek vermeye devam edeceğiz."
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, milletimizin hür iradesiyle sandıkta defalarca göreve getirdiği demokratik bir lider olmasına rağmen, otoriter rejimlerle ya da diktatörlüklerle aynı zeminde değerlendirmeye çalışmak; siyasi eleştiri sınırlarını aşan, demokratik…
— Burhanettin Duran (@burhanduran) August 3, 2026





