Kassam Tugayları, Lübnan'dan düzenlediği saldırıyla İsrail'deki askeri hedefleri vurduğunu açıkladı Kassam Tugayları, Lübnan'dan düzenlediği saldırıyla İsrail'deki askeri hedefleri vurduğunu açıkladı

Haber Merkezi -İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırının BM'nin belirlediği misilleme çerçevesine uygun olduğunun altını çizerken, İsrail'in tekrar taarruza geçmemesi halinde bunun tek seferlik bir saldırı olacağını bildirdi.

T24'ün haberine göre, İran'ın BM Daimi Temsilciliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, mevcut çatışmanın İran ve İsrail arasında gerçekleştiği, ABD'nin bu çatışmadan uzak durması gerektiği belirtildi.

Öte yandan, askeri harekatın BM’nin meşru savunmaya ilişkin 51. Maddesi uyarınca gerçekleştirildiğine değinilen açıklamada, "Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik binalarımıza yönelik saldırısına yanıt olarak gerçekleşti" ifadesi yer aldı.

Tahran'ın Daimi Temsilciliğinden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Meselenin sonuçlandığı düşünülebilir. Ancak İsrail rejiminin bir hata daha yapması durumunda İran'ın tepkisi çok daha sert olacaktır. Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasındaki, ABD'nin UZAK DURMASI GEREKEN bir çatışmadır!” 

İran, İsrail savaş uçaklarının 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu vurarak aralarında üst düzey bir İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanı Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin de yer aldığı 11 kişiyi öldürdükten sonra intikam sözü vermişti.

Tahran cumartesi gecesi, yapılan açıklamanın ardından yaklaşık iki hafta sonra harekete geçerek İsrail'e yönelik bir hava saldırısı başlattı. Söz konusu saldırıda yüzlerce dron ve füze kullanıldığı belirtiliyor. 

Editör: Haber Merkezi