İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Amerika Birleşik Devletleri arabuluculuğunda Lübnan ile varıldığı açıklanan ancak Hizbullah tarafından reddedilen ateşkes sürecinin ardından güvenlik kabinesini toplayacağı bildirildi.

Times of Israel gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili, Netanyahu'nun yerel saatle 17.00'de Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde güvenlik kabinesi toplantısı düzenleyeceğini belirtti.

Hizbullah şartlı ateşkes anlaşmasını reddetti

Söz konusu acil toplantı kararı, ABD'nin arabuluculuğunda İsrail ve Lübnan arasında şartlı bir ateşkes mutabakatına varıldığının duyurulmasının hemen ardından geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, tarafların; Hizbullah'ın saldırılarını tamamen durdurması ve tüm askeri unsurlarını Litani Nehri'nin güneyinden çekmesi şartıyla geniş kapsamlı bir ateşkes konusunda uzlaştığını açıklamıştı.

Lübnan-İsrail müzakerelerine Hizbullah’tan tepki

Buna karşın Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, Lübnan ile İsrail arasında yürütülen doğrudan müzakereleri "utanç verici" olarak nitelendirerek mutabakatı kabul etmediklerini ilan etti.

Google, Türkiye için "Kamu İçin Yapay Zeka" yol haritasını açıkladı
Google, Türkiye için "Kamu İçin Yapay Zeka" yol haritasını açıkladı
İçeriği Görüntüle

Kasım, İsrail ordusu Lübnan topraklarından tamamen çekilene kadar askeri eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Başbakan Netanyahu ise ilan edilen bu süreçle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Ateşkes ilanına rağmen saldırılar sürüyor

Bölgede diplomatik trafik sürerken sahadaki çatışmalar da devam ediyor. İsrail ordusunun, geniş kapsamlı ateşkes duyurusuna rağmen Lübnan'ın farklı bölgelerine yönelik düzenlediği hava saldırılarında 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi