İstanbul Valiliği, 2025-2026 eğitim öğretim yılında okullarda ve çevresinde alınacak tedbirleri duyurdu.
İstanbul genelinde yaklaşık 3 milyon öğrenci ve 170 binden fazla öğretmen, 9 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. Bu kapsamda Valilik, öğrencilerin güvenliği için polis, jandarma ve trafik ekiplerinin koordineli şekilde görev yapacağını açıkladı.
İstanbul Valiliği'nin genelgesi şöyle;
İlimizde 3 milyona yakın öğrencimiz ve 170 binden fazla öğretmenimiz ders başı yapacak. İstanbul Valiliği olarak öğrencilerimizin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla okul önleri ve çevrelerinde gerekli tüm güvenlik tedbirlerini almış bulunmaktayız. 2025-2026 eğitim öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi için;
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce;
- İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında 808 noktada, 1.496 ekip ve 3.151 personel ile okul tedbirleri uygulanacaktır. Bu tedbirler, eğitim öğretim yılı boyunca uygulanmaya devam edecektir.
Çocuk Şube Müdürlüğü
- Çocuk Şube Müdürlüğü personelinden oluşan 569 ekip önceden belirlenmiş okullarda “Okul Giriş Çıkış saatlerinde” sabit olarak görev yapacaktır.
- Okullarda ve okul çevrelerinde meydana gelebilecek güvenlik sorunlarına en seri şekilde müdahale edebilmek için kurulan Mobil Okul Timleri (M.O.T.), 39 İlçede 47 Ekiple aralıksız görev yapacaktır.
- Yoğunlaştırılmış güvenlik uygulamaları, günlük 120 noktada, 331 Ekiple (Çocuk-Asayiş-Trafik-Önleyici-Narkotik Şube ve İlçe Emniyet Müdürlükleri Personelleri ile) eğitim öğretim dönemi boyunca aralıksız devam edecektir.
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okul çevrelerinde bulunan ve öğrencilerin yoğun olarak bulundukları mekan ve işletmelerde asayiş ve denetim uygulamalarına aralıksız olarak devam edecektir.




