Haber Merkezi - Türkiye’nin batısında bir süredir beklenen lodos, etkisini hissettirmeye başladı. İstanbul’da kentin çeşitli noktalarında lodos, şiddetli bir şekilde etkili oldu. İBB Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, fırtınanın bu akşam 20.00’den yarın 15.00’e kadar kent genelinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

thumbs_b_c_9ab9f39fbcd84e4c1c7dd02dc2287a64

Ankara'nın mimarlık mirası Ankara'nın mimarlık mirası

Fırtınanın etkisini yitirmesiyle kentte sağanak geçişleri yaşanacağı ifade edildi. Yağışların Avrupa Yakası’nda İstanbul Boğazı ve çevresinde, Anadolu Yakası’nda ise tüm ilçelerde etkili olacağı belirtildi. Açıklamada rüzgarın şiddetinin zaman zaman 90 kilometre hıza ulaşabileceği ifade edilirken, vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı. Büyükçekmece’de lodosun etkisiyle dev dalgalar sahili dövdü. Mimar Sinan sahilinde lodos nedeniyle oluşan dalgalar yürüyüşe çıkanlara zor anlar yaşattı. 

thumbs_b_c_ae0371544bde249245bc3cfcea6ad70d

Pendik de ise şiddetli lodos, aahilde bulunan balıkçı teknelerinden dördünü batırdı. Bir balıkçı teknesi ise ipinden kurtularak kayalıklara vurdu. Kayalıklara vuran teknenin parçalandığı gözlendi. Lodos, Büyük Mecidiye Camisi’nin avlusunda da hasar meydana getirdi. Ortaköy’deki Büyük Mecidiye Camisi'nin deniz kısmında bulunan beton bloklar yerinden söküldü. Caminin bahçesine savrulan beton bloklar avludaki mermerlere zarar verdi. Lodos nedeniyle, Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı kalkışlı ve varışlı 56 seferi de iptal edildi.

Editör: Deniz Ali Tatar