İstanbul’un en yoğun toplu taşıma hattı olan metrobüs hattında bugün sabah saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. Seyir halindeki bir metrobüsün motor bölümünde çıkan yangın, istasyon ve çevresinde paniğe yol açtı.

Sürücünün dikkati facia önledi

Olay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönüne giden bir metrobüste meydana geldi. Metrobüs sürücüsü, Acıbadem durağına yaklaştığı sırada aracın motor bölümünden yoğun duman yükseldiğini fark etti. Sürücü, soğukkanlılığını koruyarak aracı derhal durdurdu ve kapıları açarak içerideki yolcuları tahliye etti.

Sanatçı Onur Akın CHP'den istifa etti: Akın’dan Özgür Özel’e destek
Sanatçı Onur Akın CHP'den istifa etti: Akın’dan Özgür Özel’e destek
İçeriği Görüntüle

Yolcuların istasyon alanına güvenli bir şekilde çıkarılmasının ardından durum polis ve itfaiye ekiplerine bildirildi.

İtfaiye alevlere müdahale etti

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, metrobüsün motor kısmını saran alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Polis ekipleri ise çevre güvenliğini sağlayarak metrobüs yolundaki yaya trafiğini düzenledi.

Yangın tamamen söndürülürken, metrobüsün motor kısmında ve iç bölümünde ağır hasar meydana geldiği görüldü.

Seferler normale döndü

Yangın ve müdahale çalışmaları nedeniyle metrobüs hattında seferler bir süreliğine aksadı. Yolda bekleyen araç kuyrukları oluşurken, diğer metrobüsler kontrollü şekilde geçiş yaptı. Yanan metrobüsün çekici yardımıyla hattan kaldırılmasının ve yolun temizlenmesinin ardından seferler yeniden normale döndü.

Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Kaynak: AA