İzmir'in Buca ilçesinde, Çevreyolu Gökdere mevkisindeki otoban kenarında henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanlık ve otluk alanda yangın çıktı. Öğle saatlerinde yükselen alevlere karşı İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından havadan ve karadan hızlı bir çalışma başlatıldı. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangının ilerleyişinin durdurulduğu açıklandı.
İlk müdahale 13.05'te gerçekleştirildi
Buca Çevreyolu Gökdere mevkisinde bulunan otoban kenarındaki ağaçlık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu acil çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda orman ekibi sevk edildi.
Alevlere ilk müdahale, yangının başlamasının hemen ardından saat 13.05'te gerçekleştirildi. Rüzgarın etkisiyle otoyol kenarında yayılan alevlerin daha geniş ormanlık alanlara sirayet etmemesi için ekipler seferber oldu.
Havadan ve karadan müdahale sürüyor
İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için hem hava araçları hem de karadan arazöz ve iş makineleriyle müdahalesini sürdürüyor. Söndürme çalışmalarında rüzgarın yönü ve otobandaki trafik güvenliği de göz önünde bulunduruluyor.
Yetkililerden alınan son bilgilere göre, ekiplerin koordineli çalışması sayesinde yangının ilerleyişi tamamen durduruldu. Bölgede yangının tamamen kontrol altına alınması ve soğutma işlemlerine başlanabilmesi için havadan ve karadan yürütülen yoğun çalışmalar devam ediyor.



