CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılında Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde kendisine yumruklu saldırıda bulunan Yakup Karakoç ile bir araya geldi. Görüşmede Karakoç’un özür dilediği, Kılıçdaroğlu’nun da özrü kabul ederek “helalleştiği” öğrenildi.
Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılında Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen bir şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğramıştı.
Kalabalık içerisindeki Yakup Karakoç, Kılıçdaroğlu’na yumruk atmış, olay sonrası CHP lideri güvenlik nedeniyle bir eve sığınmak zorunda kalmıştı. Evin çevresinde toplanan grubun taşlı protestosunu sürdürdüğü olay uzun süre kamuoyunda tartışılmıştıSoruşturma kapsamında gözaltına alınan kişiler serbest bırakılırken, saldırıyı gerçekleştiren Karakoç’un 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı açıklanmıştı.
7 yıl sonra Ankara’da bir araya geldiler
Kemal Kılıçdaroğlu ile Yakup Karakoç’un Ankara’da gerçekleşen görüşmesinde Karakoç’un özür dileyerek helallik istediği belirtildi.
Kılıçdaroğlu’nun ise özrü kabul ettiği ve tarafların daha sonra kucaklaştığı ifade edildi.
“Kin şeytana özgü bir kavramdır”
Görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kin şeytana özgü bir kavramdır. Niye kin tutuyoruz? Birbirimizi seveceğiz" ifadelerini kullandığı aktarıldı.
Kılıçdaroğlu ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu:
“Anadolu'nun neresine gitseniz mutlaka bir türbe görürsünüz, mutlaka bir inanç merkezi görürsünüz. Bütün bunların tamamını biz hepsini kucaklamak zorundayız.”
Yakup Karakoç’un ise Kılıçdaroğlu’na, “Bir özür dileyeyim, bir elini öpeyim dedim” sözleriyle karşılık verdiği öğrenildi.





