TBMM'de Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun ikinci toplantısı saat 14.00'te başladı. Basına kapalı olarak yapılan komisyon toplantısının ilki 5 Ağustos'ta yapılmştı.

TBMM Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, toplantı öncesi şu ifadeleri kullandı:

Ümit Özdağ’dan açlık grevindeki er şehit yakınları ve gazilere destek çağrısı
Ümit Özdağ’dan açlık grevindeki er şehit yakınları ve gazilere destek çağrısı
İçeriği Görüntüle

"Komisyonumuza tarihi görevler düşüyor. İlk toplantıdaki tavır için herkese teşekkür ediyorum. İlk kararlarımızı komisyona katılan herkesin ortak kararıyla almamız bizim için önemlidir. İlk düğme doğru iliklenmiştir.

Yeri gelecek açık ve sert tartışmaların yaşanacağı tartışmalarda olacak ancak hepsi Türkiye’nin iyiliği için olacak. Herkesin gözü kulağı bu komisyonun toplantısında bu komisyonun vücuda gelmesinin ana sebebi İmralı açıklaması sonrası örgütün silah bırakmayı kabul etmesi, Meclis’inde bunu kabul etmesidir."

Muhabir: Deniz Berk