Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, 16 Ocak akşam saatlerinden itibarenİstanbul’un doğusu başta olmak üzere Marmara ve Trakya genelinde buzlanma ve don olayları beklendiğini duyurdu.

Hafta başında aralıklarla kar yağışının etkili olduğu bölgede, soğuk havanın yeniden etkisini artıracağı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı: 26 ilde düzenlenen terör operasyonunda 70 şüpheli gözaltına alındı
İçişleri Bakanlığı: 26 ilde düzenlenen terör operasyonunda 70 şüpheli gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

Soğuk hava 22 Ocak’a kadar sürecek

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası, bölge genelinde etkili olacak ve 22 Ocak 2026 Perşembe gününe kadar devam edecek.

Bu süreçte özellikle gece ve sabah saatlerinde don ve buzlanma riskinin artacağı belirtildi.

Hangi iller etkilenecek?

Açıklamaya göre buzlanma ve don olaylarının görülmesi beklenen bölgeler şunlar:

  • İstanbul’un doğu kesimleri
  • Kocaeli
  • Sakarya
  • Yalova
  • Edirne
  • Kırklareli
  • Tekirdağ

Özellikle iç ve yüksek kesimlerde buzlanmanın yer yer kuvvetli, bazı bölgelerde ise orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar yaşanabilir

Meteoroloji, başta kara yolu ulaşımı olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgili kurumların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Yetkililer, sürücülerin buzlanmaya karşı önlem alması, zincir ve kış lastiği kullanımına dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber merkezi