Haber Merkezi - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'yı desteklemenin NATO'nun güvenliğine yatırım anlamına geldiğini kaydederek, desteği kurumsallaştırma ve uzun vadeli hale getirmeyi değerlendirdiklerini vurguladı. 

Brüksel'de düzenlenen NATO-Ukrayna Konseyi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Stoltenberg ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna'nın devam eden savaşta Rusya'ya karşı savunmasının NATO'nun güvenliği için önemli olduğunu belirtti.

Ukrayna'yı desteklemenin bir hayır işi olmadığını ekleyen Stoltenberg, NATO-Ukrayna Konseyi çerçevesinde gerçekleştirilecek toplantıda işbirliğini güçlendirme, desteği artırma ve Ukrayna'yı NATO'ya dahil etme sürecinin ele alınacağını aktardı.

Öte yandan, toplantıda, Ukrayna'ya verilen askeri desteğin yüzde 99’unun NATO müttefiklerinden sağlandığına işaret eden Stoltenberg, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ancak bunun öngörülebilir, adil bir yük paylaşımı olduğundan ve kalıcı olacağından emin olmamız gerekiyor. Bu nedenle desteği organize etmenin daha da güçlü yollarını arıyor ve NATO müttefiklerinden uzun vadeli bir mali taahhütte bulunmalarını tartışıyoruz. Elbette gönüllü katkıları memnuniyetle karşılayacağız ancak uzun vadede, kısa vadeli gönüllü katkılara daha az, güçlü NATO taahhütlerine ise daha fazla bağımlı olmamız gerekiyor."

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, Netanyahu'nun tutuklanmasını istedi Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, Netanyahu'nun tutuklanmasını istedi

Editör: Haber Merkezi