Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Ankara'da düzenlenecek NATO Zirvesi'ne karşı yürüttüğü imza kampanyasının yer aldığı internet sitesine erişim engeli getirildiğini duyurdu. Parti tarafından yapılan açıklamada, kararın Amasya Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alındığı belirtildi.

TKH Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "NATO'ya Hayır" sloganıyla yürütülen ve "Ankara'da NATO Zirvesi toplanmasını istemiyorum" içerikli imza kampanyasının yayınlandığı internet sitesinin erişime kapatıldığı ifade edildi.

Parti yetkilileri, erişim engeli kararına ilişkin kendilerine herhangi bir resmi tebligat yapılmadığını belirterek karara tepki gösterdi. Açıklamada, NATO karşıtı bir kampanyanın mahkeme kararıyla engellenmesinin ifade özgürlüğü ve siyasi faaliyetler açısından ciddi soru işaretleri doğurduğu savunuldu.

THK: "Türkiye'de sansür sıradanlaştı"

TKH açıklamasında, erişim engeli kararının yalnızca bir internet sitesine yönelik müdahale olmadığı, aynı zamanda bir siyasi partinin yürüttüğü faaliyetlerin sınırlandırılması anlamına geldiği öne sürüldü. Parti, söz konusu kararın hukuki olduğu kadar siyasi sonuçlar da doğurduğunu savundu.

Açıklamada, Türkiye'de sansür uygulamalarının giderek yaygınlaştığı iddia edilirken, NATO karşıtı görüşlerin yargı kararıyla engellenmesinin demokratik hak ve özgürlükler açısından tartışma yaratacağı ifade edildi.

Bakan Uraloğlu: Halkalı-Arnavutköy metro hattı ilk gününde 10 bin yolcu taşıdı
Bakan Uraloğlu: Halkalı-Arnavutköy metro hattı ilk gününde 10 bin yolcu taşıdı
İçeriği Görüntüle

TKH Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Partimiz tarafından 'NATO'ya hayır' başlıklı ve 'Ankara'da NATO zirvesi toplanmasını istemiyorum' içerikli imza kampanyasını yürüttüğü http://natoyahayir.tkh.org.tr sitesi Amasya Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişime engellenmiş bulunuyor. Partimize herhangi bir posta ya da e-posta aracılığıyla resmi bir tebligat yapılmamıştır. NATO'ya hayır demenin mahkeme kararıyla suç sayılması ibretlik bir karardır. NATO'ya hayır demek ne zamandan beri suç sayılmaktadır? Türkiye'de sansür artık sıradan bir vaka haline gelmiştir. Ancak daha önemlisi bir siyasi partinin faaliyetlerinin mahkeme kararıyla yasaklanması, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ve baskı rejimini göstermektedir. NATO'ya hayır demeyi suç sayan mahkemenin vermiş olduğu kararın hukuki boyutu bir tarafa ama siyasi tarafı ülkemiz adına utanç vericidir."

Kaynak: Haber merkezi