Cumhurbaşkanı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmen, okul yöneticileri ve eğitim müfettişlerinin ders ve ek ders ücretlerine ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte hem ek ders ödemelerinde hem de destek eğitim uygulamalarında önemli değişiklikler yapıldı.
İlkokul 2. ve 3. sınıflara destek eğitimi geliyor
Yeni düzenleme kapsamında ilkokul 2. ve 3. sınıf öğrencilerine Türkçe ve matematik derslerinde destek eğitimi verilebilecek.
Her bir öğretmen en fazla 10 öğrenciyle görevlendirilebilecek. Destek eğitimleri ise bir eğitim öğretim yılı boyunca en fazla 160 saat olarak uygulanacak.
Ek ders ücretlerinde yeni dönem
Kararla birlikte tatil dönemlerinde görev yapan eğitim personeline ödenecek ek ders ücretleri de yeniden belirlendi.
Buna göre tatil dönemlerinde görev yapan yöneticilere haftada 10 saat, atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenlerine haftada 44 saat, diğer öğretmenlere ise haftada 30 saat ek ders ücreti ödenecek.
Müdür ve müdür yardımcılarının ek ders ücretleri güncellendi
Anadolu, fen, sosyal bilimler, spor liseleri, mesleki ve teknik liseler, özel eğitim kurumları ile okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan müdür ve müdür başyardımcılarına haftada 25 saat, müdür yardımcılarına ise haftada 20 saat ek ders ücreti verilecek.
Rehberlik Merkezleri ve Milli Eğitim Akademesi de düzenleme kapsamında
Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nde görev yapan özel eğitim öğretmenleri ile öğrencisi bulunmayan bazı bölümlerde görevli öğretmenlere haftada 15 saat ek ders ücreti ödenecek.
Milli Eğitim Akademesi'nde görev yapan yönetici ve öğretmenlere yönelik düzenlemeye göre ise eğitim ve uygulama merkezi müdürlerine haftada 30 saat, müdür yardımcılarına haftada 20 saat, öğretmen adaylarının uygulama derslerine giren öğretmenlere haftada 5 saat, okul müdürlerine ise haftada 3 saat ek ders ücreti verilecek.
Eğitim müfettişleri de düzenlemeden yararlanacak
Yeni kararla eğitim kurumlarında inceleme, araştırma, rehberlik ve denetim görevini yürüten eğitim müfettişlerine haftada 15 saat, müfettiş yardımcılarına ise 10 saat ek ders ücreti ödenecek.
Ayrıca açıköğretim, öğretmenevi ve akşam sanat okulu yöneticilerine haftada 20 saat, açık öğretim ve ölçme değerlendirme merkezleri ile ders araç gereçleri üreten akşam sanat okulu öğretmenlerine ise haftada 18 saat ek ders ücreti verilecek.
İdari kadrolara geçen eğitimcilere özel hizmet tazminatı
Resmi Gazete'de yayımlanan bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı ile eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından idari kadrolara geçerek yöneticilik görevine başlayan personele de özel hizmet tazminatı ödenmesinin önü açıldı.

