ANKARA - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yeni kurulan Gazi Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin açılışını yaptı. Dernek Başkanı Yaşar Yoğurtçu’nun ev sahipliğinde düzenlenen açılışa Başkan Fethi Yaşar’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar ve mahalle sakinleri katıldı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, açılış öncesi yaptığı konuşmada Türkiye’nin Avrupa ülkelerine göre örgütlü toplumdan uzak bir toplum olduğuna dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Avrupa’da halk örgütlü. Sorunlarına örgütle çare arıyor. Örgütle parlamentoya, devleti idare edenlere, yerel yöneticilere sesini duyuruyor. Bu örgütlenme Türkiye’de ne kadar kuvvetlenirse toplumun sesi o kadar güçlü çıkar. İdareciler de kendine hesap sorar ve onların sesine kulak verir. İşte bugün Gazi Mahalle’sinde öyle bir örgütlenmenin ilk adımını atıyoruz" dedi. Derneğin tüm Gazi Mahallesi sakinlerini kucaklayacağına inandığını da sözlerine ekleyen Yaşar "Irkı, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun herkese kucak açacağınızı, birbirinizle dayanışma içerisinde ülkemize hizmet edeceğinize inancım tam. Onun için de burada aranızda olmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

Demokrasinin sorunların konuşularak çözüldüğü bir yönetim şekli olduğuna da vurgu yapan Yaşar, "Herkesin eşit ve huzurlu bir biçimde yaşadığı bir Türkiye görmek, sosyal demokrasiye gönül veren ve ülkesini sevenlerin ortak gayesidir. Bizler var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkes, eşit yurttaş olarak, kardeşçe yaşayacaktır. Birlik oldukça bu ülkeyi böldürmeyeceğiz" dedi.

Açılışın ardından derneği gezen Yaşar, Gazi Mahallesi sakinleri ile de bol bol sohbet etti.

Editör: TE Bilisim