Haber Merkezi CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'da yaptığı açıklamada, partisinin Hatay ve İskenderun için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı olağanüstü başvurunun reddedilmesiyle ilgili “Talebimiz YSK tarafından, YSK'daki temsilcimizin ifadesiyle kapağı dahi açılmadan reddedildi...Bu siyasi bir karardır, siyasi talimat ile yapılmıştır" dedi.  Cumhurbaşkan Erdoğan’ın seçimlerden gerekli mesajı almadığının anlaşıldığını vurgulayan Özel,  “Haksızlığa devam mı edeceksin, et bakalım. Şimdi kulağını çekti seçmen, ilk seçimde o kulağını koparır senin" diye konuştu.
 
ANKA'dan Gülara Subaşı'nın haberine göre, söz konusu talebin YSK tarafından, YSK'daki temsilcinin ifadesiyle kapağı dahi açılmadan reddedildiğini belirten Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan tarafından daha YSK toplantısı başlamadan önce şu ifade kullanıldı, grup toplantısında, canlı yayında; 'YSK Hatay konusunda son noktayı koydu'. Toplanmadılar ki nereden biliyorsun son noktayı koyduğunu? Bu ifade zaten açıkça talimattır, verdiğin talimatın itirafıdır. Devamında 'Ölü seçmenlerin oy kullandığı yalandır' diyor. Nereden biliyoruz? Siz İstanbul seçimlerinde böyle bir şey iddia ettiniz ve seçimleri iptal ettiler. Torbaların içine dahi bakmadan sadece 3 bin tane ölü seçmen oy kullandı diyoruz, listesini veriyoruz. Sadece YSK araştırma kararı verse, sandık başındaki imza föylerini istese sonuç ortaya çıkacak. O yüzden kapağını bile açmıyor. Açsa, ölü seçmenin oy kullandığı gün gibi ortada."

"Seçmen Erdoğan'ın kulağını çekti"

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçmenin mektubunu okumadığını ileri süren Özel, Erdoğan'a, "Hukuksuzluğa devam mı edeceksin?" diye sordu.

Müzeyyen Şevkin: Emeklinin aklıyla dalga geçmeyin! Müzeyyen Şevkin: Emeklinin aklıyla dalga geçmeyin!

"Haksızlığa devam mı edeceksin? Et bakalım" diyen Özel, şunları söyledi:

"Şimdi sarı kart gördün, ilk seçimde kırmızı kartı görürsün. Şimdi kulağını çekti seçmen, ilk seçimde o kulağını koparır senin. Bu yaptığınız iş, seçmenin verdiği mesajı algılamamaktır. Bu yaptığınız iş, yargıyı kullanarak darbe yapmaktır, halk iradesini tanımamaktır. Açılsa, herkesin gözünün önünde çıksa ya ölülerin oy kullanmadığı, açılsa herkesin önünde çıksa ya kısıtlı seçmenin oy kullanmadığı. Açıp baksanıza, sandık başkanları emniyet güçlerinden mi değil mi? İstanbul seçimini o yüzden iptal etmiştiniz, kısıtlı seçmen için o yüzden iptal etmiştiniz. Hiç ders almıyorsunuz. Kaybetmeye mahkumsunuz."

Editör: Haber Merkezi