CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e 4 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) cenaze töreni çıkışında saldıran Selçuk Tengioğlu, ikinci kez hâkim karşısına çıktı. İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “kamu görevlisine kasten yaralama” suçlamasıyla yargılanan Tengioğlu’nun 2 yıl 3 aydan 4,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

2026 Ağustos celbi ne zaman askere gidecek, askerlik yerleri açıklandı mı? MSB sevk tarihleri ve askerlik yeri sorgulama
2026 Ağustos celbi ne zaman askere gidecek, askerlik yerleri açıklandı mı? MSB sevk tarihleri ve askerlik yeri sorgulama
İçeriği Görüntüle

Çorlu’daki cezaevinde tutuklu bulunan Tengioğlu, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı. Mahkemede yaptığı savunmada pişman olduğunu ifade etti.

"Yaptığım Aptallıktı, Pişmanım"

Sanık Tengioğlu, savunmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben sadece pişmanlık çekiyorum. Yaptığım fiziksel hareket sadece aptallıktan kaynaklanan bir şey. Pişmanlığını çekiyorum, başka bir şey değil.”

"Özgür Özel’in Ailesinden Özür Diliyorum"

Tengioğlu, CHP lideri Özgür Özel’in ailesinden özür dileyerek şunları söyledi:

“Sayın genel başkanımın annesinden, babasından, ailesinden çok özür dilerim. İnsanların siyasi hayatında zaman zaman böyle olaylarla karşılaşıyorlar. Yaptığımdan dolayı ailesinden özür diliyorum.”

Duruşma 4 Eylül'e Ertelendi

Geçici hâkim, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 4 Eylül 2025 tarihine erteledi.

Muhabir: Nur Yıldız