Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıları büyük endişeyle izlediklerini vurgulayan Özel, tarafların gerginliği artıracak hareketlerden kaçınması çağrısında bulundu. 

İran, İsrail'in Şam'daki konsolosluk binasını bombalamasının ardından gece İHA'larla misilleme yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, "Orta Doğu’da tansiyon bu denli yükselmişken tarafların gerginliği artıracak hareketlerden kaçınması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

"Ülkemiz tansiyonu düşürecek her çabanın öncüsü olmalı"

Kassam Tugayları, Lübnan'dan düzenlediği saldırıyla İsrail'deki askeri hedefleri vurduğunu açıkladı Kassam Tugayları, Lübnan'dan düzenlediği saldırıyla İsrail'deki askeri hedefleri vurduğunu açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı: 

"Kurucumuzun “Yurtta barış dünyada barış” vasiyetini hatırlama ve sahiplenmemizin gerektiği bir dönemdeyiz. Etrafımız ateş çemberine dönüşmüşken ülkemiz tansiyonu düşürecek her çabanın öncüsü olmalıdır. İnanıyoruz ki Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanmadan bölgedeki tırmanmanın durdurulması ve çatışma riskinin azaltılması mümkün olmayacaktır. Bu çerçevede barış, huzur ve istikrarın sağlanmasının tek geçerli çözümünün 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması olduğu inancımızı yineliyoruz."

Editör: Haber Merkezi