Haber Merkezi -Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Now TV'de merak edilen soruları yanıtlıyor. Canlı yayında, yakın zamanda  büyük bir emekli mitingi yapacaklarını açıklayan Özel, erken seçime ilişkin de konuştu. Özel, vatandaşın yakın zamanda erken seçim isteyebileceğine işaret ederek, "31 Mart seçimlerin sonuçlarından dolayı ben bir erken seçim tartışması başlatmayacağım dedim. Şimdi emeklinin sesini duymazsan, gençlerin geleceklerini karartmaya devam edersen, millet erken seçim isterse ben de haydi derim. Böyle giderlerse yakın" dedi.

"AKP, Türkiye'deki insanları tebaa olarak görüyor"

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in verdiği bir röportajda halka 'yerel halk' demesine yönelik tepki gösteren Özel, "AKP’nin kibirli ve halktan kopmuş halini gösterdi. Kendisini çok dışarıda görüyor. Türkiye’deki insanları tebaa olarak görüyorlar. Tam bir saray mantığı" diye konuştu. 

CHP Genel Başkanı Özel, "Seçimi CHP kazandı" eleştirileri ile ilgili soruyu ise "Elbette bizim başarımız. Elbette adaylarımız çok ama biz başardık dersek olmaz. Millet başardı. Millet sarı kartı gösterdi" diye yanıtladı. 

"Cumhurbaşkanı'nın takvimine göre randevu isteyeceğiz"

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini açıklayan Özel, görüşmenin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin şöyle konuştu:

AKP'den 'boş koltuk tartışmasına' yanıt geldi! AKP'den 'boş koltuk tartışmasına' yanıt geldi!

"MYK'yı bugün dördüncü kez toplayacağız. PM'yi topladım. Önceki dönem genel başkanlarımızla ile de görüşeceğim. Biz bir kişinin karar verdiği yapı değiliz. Biz ortak karar alır, istişare ederiz. Genel başkanlarımızın görüşlerini alacağım. Bunun sonucunda da sayın Cumhurbaşkanı'nın takvimine göre randevu isteyeceğiz. Randevuyu Çankaya'ya verirse sevinirim. Meclis de olabilir. Beştepe'yi doğrudan tercih etmem ama mekan tartışması için de bu görüşmeyi heba etmem. Çünkü içerik mekandan önemli."

Editör: Haber Merkezi