Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde Fırtına Deresi’nde yürütülen arama çalışmaları sırasında acı bir olay yaşandı. Kaybolan Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşmak için bölgeye giden AFAD ekibini taşıyan bot, kayaya çarparak devrildi. Botta bulunan 5 personelden 1’i hayatını kaybederken, diğer personellerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SON DAKİKA: Bursa İnegöl’deki trafik kazasında iki otomobil çarpıştı, 3’ü çocuk 9 kişi yaralandı
SON DAKİKA: Bursa İnegöl’deki trafik kazasında iki otomobil çarpıştı, 3’ü çocuk 9 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

Çamlıhemşin’de kayıp kişi için arama çalışması başlatıldı

Çamlıhemşin’de yaşayan Volkan Civelekoğlu’ndan haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Sabah saatlerinde Fırtına Deresi’nde başlatılan arama çalışmalarında AFAD ekipleri, Civelekoğlu’nun cenazesinin bulunduğu yeri tespit etti.

Fırtına Deresi, akıntı yapısı ve kayalık geçişleri nedeniyle arama kurtarma ekipleri açısından dikkat gerektiren bölgeler arasında yer alıyor. Bu tür çalışmalarda ekiplerin hem kayıp kişiye ulaşmak hem de kendi güvenliklerini sağlamak için koordineli hareket ettiği biliniyor.

Fırtına Deresi’nde AFAD botu kayaya çarparak devrildi

Cenazenin bulunduğu noktaya ulaşmak için hareket eden AFAD botunda 5 personel yer aldı. Fırtına Deresi üzerinde ilerleyen bot, henüz belirlenemeyen bir noktada kayaya çarptıktan sonra devrildi. Botun devrilmesiyle personeller suya düştü.

Bölgedeki ekiplerin müdahalesiyle 5 AFAD personeli kıyıya çıkarıldı. Kıyıya alınan personellerden 1’i tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer personellerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olay, Rize AFAD ekiplerinin Çamlıhemşin’de yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sırasında yaşanan en acı gelişme olarak kayıtlara geçti.

Rize AFAD ekibinin kazasıyla ilgili inceleme sürüyor

Volkan Civelekoğlu’nun cenazesi de ekipler tarafından sudan çıkarıldı. Civelekoğlu’nun cenazesi, işlemler için Çamlıhemşin İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AFAD botunun devrilmesine ilişkin süreçle ilgili inceleme başlatıldı. Botun kayaya çarpmasına neden olan koşulların, yapılacak teknik değerlendirme ve olay yeri incelemesinin ardından netleşmesi bekleniyor. Fırtına Deresi’ndeki arama kurtarma çalışması, hem kayıp kişinin bulunması hem de bir AFAD personelinin hayatını kaybetmesi nedeniyle bölgede derin üzüntüye neden oldu.

Kaynak: AA