Son Dakika

RTÜK, başkanını yine seçemedi

Abone Ol

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son başkanlık seçiminden de sonuç alınamaması üzerine 4 Kasım'da yeniden toplanma kararı aldı.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul başkanlık seçimi için üye Arif Fırtına başkanlığında 14'üncü kez toplandı.

AK Parti kontenjanından seçilen İlhan Yerlikaya, MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak ve HDP kontenjanından seçilen Ersin Öngel, yeterli oyu alamadığı için başkan seçilemedi. Üst Kurul, başkanlık seçimi için 4 Kasım'da yeniden toplanacak.

RTÜK'ün 22 Temmuz'da yaptığı ilk toplantıda MHP kontenjanından seçilen Çıplak, AK Parti kontenjanından seçilen Yerlikaya ve HDP kontenjanından seçilen Öngel, yeterli oy alamadığı için seçim bir sonraki haftaya ertelenmişti. Üst Kurul'un 29 Temmuz'daki 2'nci toplantısında da Yerlikaya, Çıplak ve Öngel yeniden aday olmuş ve yeterli oy çıkmadığı için başkan seçilememişti.

Üst Kurulun 5 Ağustos'taki 3'üncü, 12 Ağustos'taki 4'üncü, 19 Ağustos'taki 5'inci, 26 Ağustos'taki 6'ncı, 2 Eylül'deki 7'nci, 9 Eylül'deki 8'inci, 17 Eylül'deki 9'uncu, 30 Eylül'deki 10'uncu, 7 Ekim'deki 11'inci, 14 Ekim'deki 12'nci ve 21 Ekim'deki 13'üncü toplantısında da üç aday, yeterli oyu alamamıştı.