Haber: Bilgesu Erdem

28 Şubat kararı için İmamoğlu: Kavala ve Gezi tutukluları da serbest kalmalı 28 Şubat kararı için İmamoğlu: Kavala ve Gezi tutukluları da serbest kalmalı

Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğandestekleyeceğini düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise partisinin ikinci turda kimi destekleyeceğine ilişkin kararı için yarın saat 11.00'i işaret etti.

Destek olan herkese teşekkür eden Oğan, konuşmasına "14 Mayıs seçimleri ön gördüğümüz şekilde ikinci tura kalmıştır. ATA İttifakı yüzde 5.2 oy almıştır. Aldığımız oy ile ikinci tura kalan seçimlerde pay sahibi olduk." sözleriyle başladı. Sosyal medya lincine uğradıklarını kaydeden Oğan, "Son ana kadar üzerinde uzlaşılan bir Türk milliyetçisi aday formülünü bekledik ve dedik ki böyle bir aday çıkarsa biz çekileceğiz ve bu adayı kayıtsız şartsız destekleyeceğiz. Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin adayı olarak bu yarışa girdik." ifadelerini kullandı. "Erdoğan'ı destekleyeceğiz" "Eşit ve adil olmayan şartlarda yarıştık. Ne hükümet imkanları ne belediye imkanlarımız yoktu. Buna rağmen büyük bir mücadele örneği sergiledik." değerlendirmesinde bulunan Oğan, "28 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. İkinci turda seçimde nasıl bir tutum alınması noktasında tabanımız, ittifak bileşenleriyle müzakereler yaptık. Her iki adayla görüşmede bizim kamuoyunca bilinen önceliklerimizi müzakere ettik. Herhangi bir pazarlık, taahhüt belirtmeksizin, kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile bütün konuşma ve görüşmelerimiz karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleşmiştir." dedi. Oğan, "28 Mayıs seçimleri ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğimizi ilan ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

ATA İttifakı bileşenlerinden olan Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, katıldığı bir canlı yayında "ATA İttifakı resmen sona ermiştir" demişti.

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın destekleyecekleri cumhurbaşkanı adayını açıklamak için farklı tarihleri işaret etmesi kafaları karıştırmıştı.