Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikanın depo kısmında son dakika yangın çıktı. Depoda bulunan mısır sapı balyalarının henüz belirlenemeyen bir nedenle tutuşmasıyla başlayan Söke yangınına itfaiye ekipleri ve su tankerleriyle müdahale ediliyor.

Söke yangını fabrikanın depo bölümünde başladı

Edinilen bilgiye göre yangın, Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikanın depo bölümünde meydana geldi. Depoda bulunan mısır sapı balyaları, henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı.

Alevleri fark edenlerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Söke Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki su tankerleri de söndürme çalışmalarına destek vermek üzere yangın bölgesine yönlendirildi.

Aydın yangın ihbarında ekiplerin müdahalesi sürüyor

Son dakika Aydın yangın gelişmesine göre ekipler, depodaki balyalara yayılan alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Söke yangın bölgesinde itfaiye ekiplerinin müdahalesine sanayi bölgesine ait su tankerleri de destek veriyor.

Osmaniye Bahçe'deki trafik kazasında traktör devrildi: 2 ölü
Osmaniye Bahçe'deki trafik kazasında traktör devrildi: 2 ölü
İçeriği Görüntüle

Mısır sapı gibi kuru bitkisel materyallerin bulunduğu alanlarda alevlerin çevredeki yanıcı malzemelere ulaşmasını önlemek, söndürme çalışmalarının önemli aşamalarından biri olarak öne çıkıyor. Bu nedenle yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışması yapılması da olası yeniden alevlenme riskine karşı önem taşıyor.

Söke fabrika yangınının çıkış nedeni araştırılacak

Aydın’ın Söke ilçesindeki fabrika yangınının hangi nedenle başladığı henüz bilinmiyor. Yangının kontrol altına alınmasının ardından çıkış nedeninin belirlenmesine yönelik inceleme yapılması bekleniyor.

Ekiplerin Söke Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yangına müdahalesi devam ediyor.

Kaynak: AA