Manisa’nın Soma ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekipleri alarma geçirdi. Tabanlar Mahallesi Şifadağ mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle başlayan Soma orman yangını için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Soma yangın bölgesine çok sayıda ekip sevk edildi
Manisa yangın ihbarının ardından bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 6 helikopter, 16 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri de çalışmalara destek vermek üzere yangın bölgesine ulaştı.
Ormanlık alanda etkili olan yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, ekiplerin önceliği alevlerin yayılmasını önlemek ve yangını kontrol altına almak oldu. Bölgede rüzgar, arazi yapısı ve bitki örtüsü gibi koşulların müdahale sürecinde belirleyici olabileceği değerlendiriliyor.
Manisa orman yangını için kontrol çalışmaları sürüyor
Soma orman yangını nedeniyle bölgedeki ekipler koordineli şekilde çalışma yürütüyor. Hava araçları alevlerin etkili olduğu noktalara müdahale ederken, karadan görev yapan arazözler, su ikmal araçları ve dozerlerle yangının ilerleyebileceği hatlarda önlem alınıyor.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Ekiplerin Manisa orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, bölgede soğutma ve güvenlik önlemlerinin yangının seyrine göre sürdürüleceği belirtiliyor.
Yangının kesin çıkış nedeni yapılacak incelemenin ardından netleşecek.




