Benfica, Portekiz Kupası finalinde Sporting Lizbon’a 3-1 yenilerek hem ligde hem kupada şampiyonluğu rakibine kaptırdı. Milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Benfica’da Teknik Direktör Bruno Lage maç sonrası istifa sinyali verdi. Hakem kararlarına tepki gösteren Lage, “Bir sonraki adım başkanla konuşmak olacak” dedi.

Benfica Sporting

Gedson Fernandes transferinde Beşiktaş masaya oturdu!
Gedson Fernandes transferinde Beşiktaş masaya oturdu!
İçeriği Görüntüle

Finalde Orkun Kökçü, 47. dakikada Benfica’yı öne geçiren golü atarken, bu golün asistini Kerem Aktürkoğlu yaptı. Ancak Portekiz basınında Kerem’in performansı eleştirildi; konsantrasyon eksikliği ve karar alma süreçlerinde yetersizlik öne çıktı. Orkun Kökçü ise maçın en iyisi seçildi.

Maçta VAR tarafından iptal edilen iki gol ve hakem hataları tartışma yarattı. Sporting, uzatmalarda bulduğu gollerle kupayı kazandı. Bruno Lage, hakemlerin kararlarını sert şekilde eleştirirken, takımın yaşadığı başarısızlık sonrası geleceği hakkında belirsizlik bıraktı.

Muhabir: Ziya Burak Erol