Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de yakalanan suç örgütü liderlerine ilişkin "Memleketi bu pisliğe batıran da Süleyman Soylu, onu atayan dolma kalem, üç kelime ile Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Özel, Erdoğan'a çağrıda bulunduğu konuşmasında "Ey Recep Tayyip Erdoğan, bu pislikten partinin kurumsal olarak ve senin şahsen sorumlu olmadığını söylüyorsan, getir soruşturma önergesini Süleyman Soylu hakkında imzalayalım. Altından kalkamayacağınız, altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu'nun gereğini yaparsın ya da ya da bu pislikten rezaletten bizzat sorumlusun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit ailesine başsağlığı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit ailesine başsağlığı mesajı

Soylu açıklama yaptı

Özel'in bu sözlerine eski İçişleri Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'dan yanıt geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

Adı ÖZGÜR, kendi TUTSAK

Biz kimsenin iftiralarına boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. 

Hele mevsimlik genel başkanın asla…

1 Nisan’a kadar sabırlı ol…

Dikkat et de kan kusturduğumuz PKK ve DHKPC’ye destekten, benim için arzuladığın yerlerde! olma.

İftiralarının hesabını hukuk önünde vereceksin.

Özel ne demişti?

CHP lideri Özel grup toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:  

Memleket bir suç cenneti. Yerlikaya'nın bakanlığı döneminde 126'sı kırmızı beşi mavi bültenle aranan 236 yabancı suçlu Türkiye'de yakalanmış. Bu mafya lideri, baronlar kimin zamanında geldi? Soylu'yu atayan kalem kime ait? Sakın ha Ali Yerlikaya’nın döneminde yakalananlara bakıp da memlekette temizlik oluyor sanmayın. Memleketi bu pisliğe batıran da Süleyman Soylu, onu atayan dolma kalem, üç kelime ile Recep Tayyip Erdoğan. 

Dedim ki ‘Ey Recep Tayyip Erdoğan, bu pislikten partinin kurumsal olarak ve senin şahsen sorumlu olmadığını söylüyorsan, getir soruşturma önergesini Süleyman Soylu hakkında imzalayalım. Meclis soruştursun, Anayasa Mahkemesi Yüce Divan sıfatıyla bu kişiyi yargılasın.’ Bunu yapmıyorlar. Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında, hesap sormayı kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Hukuk devletinde kapalı kapılar ardında hesaplaşma olmaz. Bakansa hesabı Yüce Divan’a verecek.

Recep Tayyip Erdoğan, buradan hem bu uluslararası suçlular için, hem de Ayhan Bora Kaplan bunu Tayyip Erdoğan’ın önüne koyun, çok biliyor ve duyuyor da. Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu. Ankara’daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar üzerinden önümüzdeki dönemde altından kalkamayacağınız, altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu’nun gereğini yaparsın ya da bu pislik ve rezaletten bizzat sorumlusun.

Editör: Haber Merkezi