Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 13 Ağustos’ta başlatılan ilk operasyonun ardından derinleştirilen soruşturmada, örgütün mali yapısı, ticari ağları ve firari şüphelilerin kaçış planlarına dair yeni delillere ulaşıldı. Elde edilen bulgular doğrultusunda 4 ilde düğmeye basıldı.

Operasyonun kritik ayaklarından biri Muğla'da gerçekleştirildi. Hakkında arama ve yakalama kararı bulunan ve yasa dışı yollarla deniz üzerinden yurt dışına kaçmaya hazırlandığı tespit edilen Hilmi Tuna Kuriş, Marmaris’in Bozburun mevkisinde yakalandı. Operasyonda kaçış planına yardım ve yataklık ettikleri belirlenen Mehmet Özmen ve Erhan Yılmaz da gözaltına alındı.

Sağlık ve bilişim şirketlerinin yöneticileri gözaltında

İstanbul merkezli baskınlarda örgütle bağlantılı şirketler ve dijital yazılımların tepe isimleri hedef alındı. Operasyon kapsamında; Hisar Sağlık Yatırım A.Ş. (Hisar Hospital) Yönetim Kurulu üyeleri İsa Ateş ve Taner Çetin, Aurora Bilişim eski şirket yetkilileri Metin Surat ve Süleyman Tunahan Akbulut, "Tek Düzen" adlı uygulamanın kurucusu olduğu belirtilen Osman Sert ile birlikte Abdullah Özcan Yavuz ve İrfan Yılmaz gözaltına alındı.

Operasyonun Mersin ayağında ise örgüt elebaşının adına kayıtlı telefon hattını kullandığı belirlenen zihinsel engelli Ali Kovan hakkında adli işlem yapıldı.

Gürsel Tekin'den Kılıçdaroğlu'na kurultay çağrısı: "Ben yokum deme şansı yok, güvenilir limana emanet edeceksiniz"
Gürsel Tekin'den Kılıçdaroğlu'na kurultay çağrısı: "Ben yokum deme şansı yok, güvenilir limana emanet edeceksiniz"
İçeriği Görüntüle

1 firari şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor

Toplam 13 şüpheliye yönelik eş zamanlı baskınlarda 12 kişi yakalanırken, İstanbul’da ikamet ettiği ve Aurora Bilişim ile irtibatlı olduğu saptanan firari şüpheli Fahri Doğan’ın yakalanması amacıyla emniyet güçlerinin çalışmaları devam ediyor.

Başsavcılık kaynakları; soruşturmanın örgütün mali ilişkileri, şirket ve dernek bağlantıları, suç gelirlerinden elde edilen mal varlıkları ile firari örgüt üyelerine lojistik destek sağlayan tüm ağları ortaya çıkarmak üzere çok yönlü sürdürüldüğünü bildirdi.

Kaynak: AA