Haber Merkezi - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ve komisyon üyelerinden oluşan heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'yı ziyaret etti. Ziyaretinde, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan Oktay, inşa edilen konutların yaklaşık 75 bininin depremin yıl dönümde teslim edilmek üzere olduğunu ve afetlere dirençli Türkiye oluşturma konusunda kararlı olduklarını bildirdi.

Bununla birlikte, söz konusu yıkım ve acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Oktay, milletçe tek yürek olunduğuna dikkat çekti. "Yaraları hep birlikte, tek yürek halinde sarmaya çalışıyoruz" diyen Oktay, 75 bine yakın konutun teslim edeceğini ekledi. 

Depremlerde çok büyük kayıpların olduğunu söyleyen Oktay, şahsı ve heyeti adına hayatını kaybeden tüm vatandaşlara rahmet diledi. 

"Ana gündem, yerel seçimler olmalı"

TBMM Dışişleri Komisyonu Oktay, Türkiye'nin yerel yönetimlere ilişkin seçim arifesinde olduğuna da değindi. Bu süreçte ana gündemin bu konu olmasının, Türkiye açısından da sevindirici olduğunu dile getiren Oktay, şu ifadeleri kullandı: 

Hakan Fidan, Viyentiyan'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü Hakan Fidan, Viyentiyan'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

"Ana konulardan, yani farklı siyasi grupların birlikte rekabet edebileceği alanlardan birisi haline dönüşmüş durumda. 'Ben daha iyisini yaparım, afetlere hazır bir şehri inşa ederim.' noktasına gelen bir Türkiye ve seçimlerde de ana konunun bu olmasını pozitif olay olarak görüyorum." 

Editör: Haber Merkezi