Teoman, İstanbul Beşiktaş'ta dev bir stadyum konserine imza attı. Yoğun katılımın gerçekleştiği ve biletleri günler öncesinden tükenen organizasyonda yaklaşık 25 bin müziksever, ünlü sanatçının zamansız şarkılarını hep bir ağızdan seslendirdi.

Bayhan Müzik organizasyonuyla düzenlenen bu özel gece, Teoman'ın kariyerine ayna tutan nostaljik bir prodüksiyonla başladı. Konser öncesinde dev ekranlarda, sanatçının geçmiş yıllarda verdiği röportajlar, katıldığı televizyon programları ve eski konserlerinden derlenen özel görüntüler izleyicilere sunuldu.

Görsel şölenin ardından sahneye çıkan ve açılışı geçen yıl müzikseverlerin beğenisine sunduğu "Çiçek Tarhları" adlı şarkısıyla yapan Teoman, stadyumu dolduran on binlerce hayranını selamladı. Sahnede duygusal bir konuşma yapan sanatçı, stadyum konseri verme fikrinin çok eskilere dayandığını belirterek "Yaklaşık 30 sene önce böyle geniş bir çapta stat konseri vermek istiyordum. 30 senelik küçük bir gecikmeyle bugün o konseri gerçekleştiriyoruz. İyi ki geldiniz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2,5 saat boyunca sahnede kalan rock müziğin usta ismi; repertuvarında "Yorgun Mermi", "Serseri", "Bir Kış Sabahı", "Rüzgar Gülü", "Renkli Rüyalar Oteli", "Kupa Kızı ve Sinek Valesi", "İstanbul'da Sonbahar", "Paramparça" ve "Gemiler" gibi nesilleri büyüten en sevilen eserlerine yer verdi.

İrfan Alış anısına "Denizdeyim" sahnede yankılandı

Gecede duygusal anlar da yaşandı. Son 1,5 yıllık süreçte hayatından birçok değerli insanı kaybettiğini dile getiren Teoman, geçtiğimiz dönemde vefat eden usta müzisyen İrfan Alış'ı sahneden anarak, Peyk grubunun hafızalara kazınan "Denizdeyim" şarkısını seslendirdi.

Sürpriz konuk Kubat

Konserin en çarpıcı anlarından biri ise Kubat’ın sürpriz konuk olarak sahneye çıkması oldu. Kubat, Teoman'ın 1980 askeri darbesinin ardından idam edilen 17 yaşındaki Erdal Eren ile aynı olaylarda hayatını kaybeden jandarma eri Zekeriya Önge'ye ithafen bestelediği dramatik eseri "İki Çocuk"u eline aldığı bağlaması eşliğinde seslendirdi.

Resim ve heykel sanatının köşe taşları Terakki Sanat'ta: "Estetik Hafıza" sergisi 17 Haziran'da açılıyor
Resim ve heykel sanatının köşe taşları Terakki Sanat'ta: "Estetik Hafıza" sergisi 17 Haziran'da açılıyor
İçeriği Görüntüle

Şarkının hikayesine ve neden Kubat'ın seslendirmesini istediğine dair içten bir açıklama yapan Teoman, "Ben siyasete uzak birisiyim. İdeolojilere falan inanmam. Ben insani taraflarla ilgilenirim. Ölüp giden insanlar içimi acıtıyor. 'İki Çocuk' şarkısını yazalı 20 sene olmuş. Bu şarkıyı söylerken kendimi yeterince beğenmiyorum. O yüzden bu parçayı harika bir ses olan Kubat'ın seslendirmesini istedim" dedi.

Gecede Teoman'a Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerinden oluşan zengin bir orkestra kadrosu eşlik etti. Sahnede bağlamada Burak Aykaç, davulda Hüseyin Deniz Güngör, bas gitarda Caner Üstündağ, gitarda Safa Hendem, klavyede Hayrettin Serhat Ersöz, vokalde Alança Okay, çelloda Taylan Aygar, viyolada Burak Kayhan, kemanda Gülfem Güler ve trompette Can Ömer Uygan yer aldı.

Görkemli stadyum konserinin final bölümünde tempolu klasiklerine yer veren Teoman, "Güzel Bir Gün" ve "Tek Başına Dans" şarkılarıyla on binlerce hayranını coşturarak geceyi noktaladı.

Kaynak: AA