Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 3 Haziran’da başlayan hububat alımlarının yoğun şekilde sürdüğünü ve 1 milyon tonluk alım seviyesinin yalnızca 21 gün içinde geçilerek rekor kırıldığını duyurdu.

Dolar, Fed'in faiz artışı beklentileriyle dört haftanın en hızlı yükselişini kaydetti
Dolar, Fed'in faiz artışı beklentileriyle dört haftanın en hızlı yükselişini kaydetti
İçeriği Görüntüle

Kurum tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde alım faaliyetlerinin aralıksız devam ettiği belirtildi.

Alım noktalarında yoğun çalışma gerçekleşti

TMO’nun açıklamasında, ülke genelinde açılan alım noktaları aracılığıyla üreticilere hizmet verildiği ifade edildi. Hububat alımlarının 3 Haziran’dan bu yana kesintisiz şekilde sürdüğü ve sahada yoğun bir çalışma yürütüldüğü aktarıldı.

Kurum, üreticilerin ürün teslim süreçlerinin hızlı ve düzenli şekilde ilerlemesi için tüm imkanların seferber edildiğini bildirdi.

1 milyon tonluk eşik 21 günde aşıldı

Açıklamada, TMO tarihindeki en kısa sürede 1 milyon ton alım seviyesine ulaşıldığı ve bu rakamın 21 gün gibi kısa bir sürede geçilmesinin rekor olarak değerlendirildiği belirtildi.

Bu gelişmenin hububat alımlarında yüksek tempo ve yoğun üretim dönemine işaret ettiği ifade edildi.

Üretici ve personellere teşekkür edildi

TMO açıklamasında, üretim sürecine katkı sağlayan çiftçilere ve sahada görev yapan personele teşekkür edildi. Açıklamada, üreticilerin emeğinin ülke ekonomisi açısından önemine dikkat çekildi.

Kaynak: Haber Merkezi