Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TRT World Forum etkinliğindeki konuşması sırasında, İsrail ile yapılan ticareti protesto eden 9 genç, 29 Kasım 2024’te gözaltına alındıktan sonra 2 Aralık’ta tutuklandı.

Gözaltı ve tutukluluk sürecinde çıplak arama, fiziksel ve psikolojik şiddet iddiasında bulunan gençler, şikayetlerinin işleme alınmaması üzerine hukuki yollara başvurdu.

Ancak İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul Valiliği’nin soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararını hukuka uygun bularak itirazı reddetti. Süreç şimdi Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor.

Mahkeme: “Soruşturma İçin Yeterli Somut Delil Yok”

İstanbul Valiliği, savcılığın işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili soruşturma izni talebini reddetmişti. Gençlerin avukatları, bu kararın iptali için dava açtı.

İBB Davası'nda 45. gün başladı: İmamoğlu'nun doğum günü nedeniyle soruşturma başlatıldı
İBB Davası'nda 45. gün başladı: İmamoğlu'nun doğum günü nedeniyle soruşturma başlatıldı
İçeriği Görüntüle

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi, yaptığı inceleme sonucunda şu ifadelerle kararı oy birliğiyle onadı:

“Dosya muhteviyatı itibarıyla ilgililer hakkında ceza soruşturması yapılmasına yeterli somut bilgi ve belge mevcut olmadığı anlaşıldığından, soruşturma izni verilmemesine ilişkin karar hukuka uygundur.”

Avukat Bingöl: "Hastane Kayıtları ve Fotoğraflar Var"

Gençlerin avukatı Adem Bingöl, müvekkillerinin maruz kaldığını belirttiği muameleye ilişkin hastane kayıtları, doktor raporları ve fotoğrafların mevcut olduğunu belirtti. Bingöl, kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını söyledi.

Öte yandan, savcılığın emniyetten kamera kayıtlarını talep ettiği, ancak emniyetin bu talebe yanıt vermediği de öğrenildi.

Kaynak: ANKA