Haber Merkezi - AB Konseyi Belçika Dönem Başkanlığı, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerinin Rusya’ya karşı  Ukrayna’ya destek için kullanılan Avrupa Barış Fonu’na aktarılmak üzere 5 milyar euro ek bütçe çıkarılması kararı alındığını açıkladı.

Açıklamada, “AB, Ukrayna’ya kalıcı destek sağlama ve ülkenin kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu askeri teçhizatın tedarik edildiğinden emin olma konusundaki kararlılığını muhafaza etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklular arasında Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklular arasında

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, konuya ilişkin olarak yayınladığı açıklamada, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerinden oluşan Daimi Temsilciler Komitesi’nin (COREPER), Ukrayna’ya 5 milyar euro daha askeri yardım konusunda uzlaştığını belirterek, “Mesaj net: Ukrayna’ya kazanması için gerekli her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, yardım için AB ülkelerine teşekkür ederek, “Bu, Avrupa’nın ortak zaferimize ulaşma konusundaki birlik ve kararlılığının güçlü ve zamanında ortaya konulan bir dışavurumudur. Nihai kararın Avrupa Dış İlişkiler Konseyi'nin bir sonraki toplantısında onaylanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Haber Merkezi