Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kapsamlı modernizasyondan geçirilen Etimesgut Havalimanı, Ankara Havalimanı adıyla ve “ANK” kodu ile hizmete açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanının hem ulusal hem de uluslararası operasyonlarda kullanılacağını belirtti. Açılışın 15 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirileceği ifade edildi.
Ankara Havalimanı ne zaman açılacak?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamasına göre Ankara Havalimanı, 15 Haziran Pazartesi günü saat 13.00’te düzenlenecek törenle hizmete açılacak.
Bakanlık açıklamasında havalimanının gelecek ay NATO Zirvesi kapsamında da yoğun şekilde kullanılacağı bilgisi yer aldı.
Ankara Havalimanı “ANK” koduyla hizmet verecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Havalimanı’nın “ANK” koduyla hem ulusal hem de uluslararası operasyonlara hizmet vereceğini ifade etti.
Uraloğlu, Etimesgut Havalimanı’nın kapsamlı bir modernizasyon sürecinden geçtiğini ve Ankara Havalimanı olarak yeniden yapılandırıldığını bildirdi.
Ankara Havalimanı’nda modernizasyon çalışmaları tamamlandı
Bakan Abdulkadir Uraloğlu, havalimanının sadece askeri bir meydan olmaktan çıkarıldığını ve geniş gövdeli uçakların iniş yapabileceği bir havacılık merkezine dönüştürüldüğünü aktardı.
Çalışmaların Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında yürütüldüğü belirtildi.
Ankara Havalimanı pist ve altyapı detayları açıklandı
Yapılan açıklamaya göre 2 bin 450 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki pist, 3 bin metre uzunluğa ve 60 metre genişliğe çıkarıldı.
Pist başlarında toplam 15 bin metrekare büyüklüğünde iki dönüş cebi inşa edildi. Ayrıca 160 bin metrekarelik apron alanı ile yaklaşık 44 uçağın eş zamanlı park edebileceği kapasite oluşturuldu.
Ankara Havalimanı altyapısı yenilendi
Uraloğlu, mevcut taksi yollarının tamamen yenilendiğini, yeni paralel ve bağlantı taksi yollarının inşa edildiğini bildirdi.
Pist güvenliği için Pist Sonu Emniyet Alanı (RESA) oluşturulduğu, aydınlatma sistemleri, yaklaşma ışıkları ve yönlendirme ekipmanlarının uluslararası standartlara uygun şekilde modernize edildiği ifade edildi.
Mekanik, elektrik ve drenaj altyapısının da baştan sona yenilendiği kaydedildi.
Ankara Havalimanı’nda yeni hizmet alanları
Bakan Uraloğlu, 4 bin 800 metrekare kapalı alana sahip Devlet Konukevi ile 310 araçlık açık otoparkın hizmete hazır hale getirildiğini açıkladı.
Havalimanındaki operasyonel birimlerin tek bir dijital ve operasyonel ağ altında entegre edildiği bilgisi paylaşıldı.




