Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Medya Konferansı" ilk gününde yoğun ilgi gördü Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Medya Konferansı" ilk gününde yoğun ilgi gördü

Haber Merkezi - Uşak Üniversitesi’nde görevli olan bir öğretim üyesinin, bir öğrenciye cinsel tacizde bulunğu iddia edilmişti. Söz konusu taciz, 22 Mart tarihinde savcılığa yapılan suç duyurusuyla gündeme geldi. Yaşananalrın duyulmasından sonra ise gelen tepkilerin ardından Uşak Üniversitesi Rektörlüğü, öğretim üyesini açığa aldı.

soL’un haberin; göre, bugün üniversite önünde bir araya gelen öğrenciler, akademisyenler, ÇYDD, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi kuruluşların yanı sıra TKP'nin de aralarında bulunduğu siyasi parti temsilcileri okulda yaşanan tacizi protesto etti. Yapılan açıklamada taciz olayının ortaya çıkmasının ardından, adı geçen öğretim elemanının başka öğrencileri de taciz ettiğine ilişkin iddiaların gündeme geldiği belirtildi.

Bazı öğrenciler ise, Rektörlüğe şikayet dilekçesi verildiğini belirtti. Preoteso öğrencilerin açıklaması ise, şu şekilde oluştu: "Yaşanan bu gelişmeler maalesef  taciz olayının münferit bir olay olmadığını, uzun süredir sistematik bir şekilde devam ettiğini gündeme getirmektedir.  Rektörlüğümüzün daha önce verilen şikayet dilekçeleri hakkında açıklama yapması hepimizin rahatlatacak ve kendimizi daha güvende hissetmemizi sağlayacaktır. Bizler, bu duruma sessiz kalmayı reddediyor ve cinsel tacizin her türlüsüne karşı sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini savunuyoruz. Susmak, cinsel tacizin devam etmesine göz yummak anlamına gelir. Bu yüzden, susmayacağız ve cinsel tacize karşı sessiz kalmayacağız" 

Basın açıklamasında ise, "Bugün burada öğrenci arkadaşımızın uğradığı tacizi tüm kadınlara yapılmış olarak kabul ediyor ve adalet istiyoruz. Sesini çıkaramayan, tehdit edilen tüm arkadaşlarımızın da sonuna kadar yanındayız. Bu taciz davasının takipçisi olacağız" ifadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi