İstanbul Valiliği, SMA (Spinal Müsküler Atrofi) ve DMD (Duchenne Musküler Distrofi) hastalarına yönelik yardım toplama amacıyla kurulan stantlarla ilgili yeni bir düzenleme getirdi. Valilik, sesli yardım toplama faaliyetlerine kesinlikle izin verilmeyeceğini ve bazı alanlarda stant kurulmasının yasaklandığını açıkladı.

İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, şehirdeki bazı yardım toplama faaliyetlerine ilişkin şikâyetlerin ve ihbarların arttığına dikkat çekildi. Yapılan incelemelerde, izin belgesi olmayan kişilerin görev aldığı ve yüksek sesle anonslar yaparak yardım talep ettiği tespit edildi.

Açıklamada, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'na da atıfta bulunularak, bu kanunun yardım toplama yöntemlerini belirlediği ve sadece makbuz, bağış kutusu, banka hesabı, gibi yöntemlerin yasal olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca, stand kurma yönteminin kanunda yer almadığına dikkat çekildi.

Stant Kurma Yasağı Geldi

Valiliğin kararında, İstanbul'da hiçbir şekilde sesli yardım toplama faaliyetlerine izin verilmeyeceği ve belirli yerlerde stant kurulmasının yasak olduğu ifade edildi. Bu yerler arasında, metro girişleri, köprüler, toplu taşıma durakları, yaya geçiş alanları gibi kalabalık yerler ve güvenlik zafiyeti oluşturabilecek bölgeler yer alıyor. Bu alanlarda kurulan tüm stantların kaldırılacağı ve bir daha kurulmalarına izin verilmeyeceği belirtildi.

2026 MTV 2. taksit nasıl ödenir? Plakadan MTV sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet MTV sorgulama ekranına nasıl ulaşılır?
2026 MTV 2. taksit nasıl ödenir? Plakadan MTV sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet MTV sorgulama ekranına nasıl ulaşılır?
İçeriği Görüntüle

Denetimler Sıkılaştırılacak

Valilik, bu düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanabilmesi için kolluk ve zabıta birimlerinin denetim faaliyetlerini artıracağını duyurdu. Aksi yönde hareket eden kişi ve gruplar tespit edilirse, ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacağı bildirildi.

Muhabir: Kağan Karacehennem