Emekli banka promosyonu ne kadar oldu? 2026 emekli promosyonu hangi bankada daha yüksek? Güncel banka promosyonları
Emekli banka promosyonu ne kadar oldu? 2026 emekli promosyonu hangi bankada daha yüksek? Güncel banka promosyonları
İçeriği Görüntüle

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe kayıt dışı işlemlerin ve yanıltıcı ilanların önüne geçmek amacıyla yürüttüğü incelemeleri kapsamlaştırdı. Yılın ilk altı aylık döneminde mevzuata uymadığı belirlenen 232 işletmeye toplam 28 milyon 312 bin 334 lira tutarında ceza kesildi.

Emlak sektörüne yönelik denetimlerde en büyük ihlal

İncelemelerde en çok öne çıkan usulsüzlük, yetki belgesi bulunmadan emlak aracılığı yürütülmesi olarak kayıtlara geçti. Bu çerçevede belgesiz çalıştığı belirlenen 136 işletmeye 22 milyon 550 bin lira ceza verildi. Bakanlık bünyesinde yer alan "Yetkisiz İşletme İhbar Modülü" üzerinden iletilen başvurular, yapılan bu denetim sürecini hızlandırdı.

Sosyal medya platformları da emlak sektörüne yönelik denetim kapsamına alındı

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) çerçevesindeki kuralların yalnızca ilan sitelerini kapsamadığını vurgulayan Bakanlık; Instagram, Facebook ve WhatsApp üzerinde mevzuata aykırı taşınmaz ile araç ilanlarının yer almasına imkan tanınması sebebiyle Meta Platforms İstanbul Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi'ne de idari para cezası kesti.

Doğrulanmamış ilan paylaşanlara yaptırım uygulanacak

Bakanlık, gayrimenkul ve ikinci el araç ticareti yapan firmalara yönelik uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre sosyal medya hesaplarında sadece EİDS üzerinden doğrulaması yapılmış ve resmi platformlarda yer alan ilanların linkleri paylaşılabilecek. Sistem doğrulaması yaptırılmadan doğrudan ilan şeklinde görsel veya metin yayınlayan işletmeler hakkında, her bir aykırılık için 286 bin 206 liraya varan idari para cezası kesilebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi