İçişleri Bakanlığı, Van ve Hakkari’de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında toplam 320 kilogram uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini ve 15 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada operasyonların uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapan şüphelilere yönelik gerçekleştirildiği belirtildi.
Jandarma ve savcılık koordinasyonunda operasyon
Operasyonların, Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütüldüğü bildirildi.
İstihbari çalışmalar sonucunda Van İl Jandarma Komutanlığı ve Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucu imalatı ve ticareti yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.
320 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Operasyonlarda toplam 320 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Ele geçirilen maddeler arasında: 198 kilogram esrar, 112 kilogram metamfetamin, 10 kilogram eroin bulunduğu açıklandı.
15 şüpheli yakalandı
Operasyon kapsamında uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen 15 şüpheli yakalandı.
“Van ve Hakkari’de Uyuşturucu Madde İmalatçısı Zehir Tacirlerine yönelik Jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonlarda 320 kg Uyuşturucu Madde ele geçirildi.”
— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) March 9, 2026
Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde;… pic.twitter.com/10dYN6h7tL





