Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2024’te kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni, 8 Eylül’de mahalleye yakın Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Aralık 2024’te yaptığı karar duruşmasında, sanıklar Yüksel, Salim ve Enes Güran’ı “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırmış, Nevzat Bahtiyar’a ise “suç delillerini yok etme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.
Yargıtay 1. Dairesi, kararında sanıklar Yüksel, Salim ve Enes Güran hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet cezalarını onadı. Nevzat Bahtiyar hakkındaki karar ise bozularak, “öldürmeye yardım etmek suçundan” yargılanmasına hükmedildi.
Kararın gerekçesinde, Yüksel, Salim ve Enes Güran hakkında maktule yönelik nitelikli kasten öldürme suçlarından kurulan mahkumiyet hükümlerinin usul ve kanuna uygun olduğu vurgulandı. Gerekçeli kararda ileri sürülen iddia ve savunmaların, dosya kapsamındaki delillerle yeterince desteklendiği, hukuka aykırı delil veya eksik inceleme bulunmadığı ifade edildi.
Yargıtay, temyiz incelemesinde, hükümlerde düzeltme dışında hukuka aykırılık tespit etmedi. Ayrıca, soruşturma ve kovuşturma sürecinde adil yargılanma hakkının ihlal edilmediği belirtildi.
Kararda, Nevzat Bahtiyar hakkında şu detaylara yer verildi: Sanık Bahtiyar’ın, suç delillerini gizlemek veya yok etmek amacıyla hareket ettiği, ancak öldürme olayına fiilen iştirak etmediği belirlendi. Olay öncesi ve sonrası Bahtiyar’ın, Salim Güran ile yakın ilişkide olduğu ve cesedi derenin toprak ile birleşen kısmına çuval içinde götürerek bıraktığı tespit edildi. Bu nedenle Bahtiyar hakkında önceki hükümde suç vasfı yanlış değerlendirilmiş oldu.
Sonuç olarak, Yargıtay 1. Dairesi, sanıklar Yüksel, Salim ve Enes Güran’ın cezalarını onadı; Nevzat Bahtiyar hakkında ise Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “nitelikli kasten öldürmeye yardım” suçundan yeniden yargılama yapılmasına karar verdi. Karar, 29 Aralık 2025 tarihinde kesinleşti.




