Nihal Alp / Ankara 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra bugün gerçekleştireceği CHP Genel Merkezi ziyaretinde Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 40 gün önceki görüşmeye karşılık iade-i ziyaret olarak nitelendirdiği buluşmada, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da görüşmeyi kayıt altına alacak.

AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk görüşmede CHP'nin taleplerinin karşılık bulup bulmadığı konusunda 24 Saat'in sorusunu yanıtlayan Tan, "Sadece tutuklu generallerin tahliyesi var. O da gecikmiş bir işlemdi. Başka bir şey şimdilik yok. Biz önceki görüşmede söyledik, valiler il başkanı gibi. Bu olmaz. Ülkede çok önemli sorunlar var. Bugün genel başkanımız taleplerimizi yineleyecek, bakacağız" ifadelerini kullandı.

Bingöl Valisi Usta, bıçaklı saldırıda yaralananları ziyaret etti Bingöl Valisi Usta, bıçaklı saldırıda yaralananları ziyaret etti

"One minute" olayında İsrail büyükelçisiydi

Namık Tan, 2006'nın Aralık ayında Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi oldu.

Bu sırada Başbakan Erdoğan ile İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres arasında Davos Zirvesi sırasında kriz patlak verdi. Erdoğan'ın Peres'in sözünü "one minute" diyerek kesmesi ve toplantıyı "Daha da Davos'a gelmem" diye terk etmesi sonucu iki ülke arasında ipler kopma noktasına gelmişti.

Türkiye'nin İsrail büyükelçisini geri çekmesinin ardından Namık Tan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı görevine getirildi. 

2010-2014 yılları arasında Türkiye'nin ABD Büyükelçiliği görevini üstlenen Namık Tan; Emre Gönensay, Tansu Çiller ve  İsmail Cem'in Dışişleri Bakanlıkları sırasında Özel Kalem Müdürlüğü yaptı.

Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanlığı görevini üstlendiği dönemde ise Enformasyon Dairesi Başkanlığı ile birlikte bakanlık sözcülüğü görevini sürdürdü.

Tan, 2023 Türkiye genel seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Muhabir: Nihal Alp