Gençlerbirliği, Trendyol 1.Lig’in 16. hafta karşılaşmasında deplasmanda Giresunspor önünde 89.dakikada bulduğu gol ile 3 puanı alabildi.
Gençlerbirliği bu sezon bu kadar beceriksiz bir oyun sergiledi mi hatırlamıyorum. Ligde son 4 maçını kaybeden ve son sıralara demir atan Giresunspor karşısında rahat bir galibiyet alarak evine döneceğini beklediğimiz Gençlerbirliği evlere şenlik bir oyun sergiledi. Kimin eli kimin cebinde belli değil.
Oyuna gereken ciddiyetin gösterilmeyeceğinin işareti 3’ncü dakikada kazanılan penaltının kaçırılmasıyla verildi.
Biliyorsunuzdur ama hatırlatmakta fayda var. Penaltı dairesi ile kale arası 11 metre, iki kale direği arası 7,32 metre, üst kale direği ile zemin arası ise 2,44 metre. Penaltı kaçar, kaçabilir, atılamayabilir normaldir. Oyuncunun stresi artar, kaçırır ama bunlar Gençlerbirliği’nde bu sıralar çok sık olmaya başladı ve hocanın bu işe el koyması gerekirdi. Takımın bir iki penaltıcısı olmalı diye düşünüyorum. Buğra, o penaltıyı 50 kere kullansa 49’unu gole çevirir ama o gidiyor 12 cm’lik kale direğini nişanlıyor.
Bana göre ciddiyetsiz ve beceriksizce oynasa da karşılaşmada üstün taraf Gençlerbirliği oldu. Ancak paslaşmalarda, gol yollarında, ikili mücadelelerde çok top kaybettiler, ezdiler, pozisyonları harcadılar. Ceza sahasına giriyor, etkili şut çekemiyorlar, topu dağlara taşlara sağa sola atıyorlar. Öyle ki bu oyun, futbol okullarında beceriksizliklere örnek olarak gösterilebilir.
Karşılaşmanın 80’nci dakikasına gelindiğinde Gençlerbirliği’nde bir kıpırdanma gözlendi. Son 10 dakika ataklar sıklaştı, sağdan soldan Giresun kalesi ablukaya alındı. Sonunda 89’ncu dakikada Amilton bireysel beceriyle 3 savunma oyuncusunu geçerek takımına galibiyeti getiren golü atmayı becerdi.